تعطیلی برخی نانوایی ها به دلیل کمبود آرد، گندم های امسال خوراک دام شد
به گزارش مجله نایس پاتوق، به گزارش خبرنگاران، برخی کاربران توئیتر در گزارش تعطیلی نانوایی ها نوشته اند که برخی نانوایی ها فقط روزی 2 ساعت فعالیت می کنند و برخی کلا تعطیل کرده اند. آنها نوشته اند که زمان فعالیت نانوایی ها هم صف های طولانی وجود دارد و برخی نانوایان نان را با محدودیت تعداد می فروشند.
گزارش ها درباره تعطیلی برخی نانوایی های ایران به دلیل کمبود آرد در شرایطی مطرح می شود که نظام مهندسی کشاورزی اعلام کرده است که امسال به دلیل رویگردانی برخی کشاورزان از کشت گندم و خشکسالی احتمال کاهش 50 درصدی تولید گندم وجود دارد و دولت حداقل باید 6 میلیون تن گندم وارد کند.
محمدرضا مرتضوی، رئیس کانون صنایع غذایی ایران هم در واکنش به تعطیلی برخی نانوایی های کشور به خبرنگاران گفت: امسال به دلیل تداوم تحریم ها و تخصیص ندادن ارز، واردات نهاده های دامی بیشتر از 30 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرده است. همین مساله باعث شده که مرغداران و دامداران برای خوراک به سراغ کشاورزان بروند و از مزارع گندم بخرند.
در این میان اصلاح نشدن قیمت نان و نرخ گذاری دستوری نکته دیگری است که نانوایان به آن اشاره می کنند و می گویند که افزایش هزینه ها و پایین بودن بهای نان باعث غیراقتصادی شدن فعالیت شغلی آنها شده است.
حسین محرابی، ئیس اتاق اصناف همدان با تائید خبر تعطیلی برخی نانوایی ها به خبرنگاران توضیح داد: قیمت نان هنوز اصلاح نشده است تا زمانی که قیمت نان اصلاح نشود این مسائل هم وجود دارد.
او همچنین گفت: اینکه برخی نانواها می گویند سهمیه آرد از سوی دولت کم شده است، چنین ادعایی درست نیست. آرد به حد کافی بین نانواهایی ها توزیع می شود و چنانچه نانوایی ها به بهانه های مختلف نان را به دست مردم نرسانند با آن واحدهای صنفی برخورد می شود!
کشاورزان از ترس تحریم، گندم نمی فروشند
رئیس کانون صنایع غذایی ایران هم توضیح می دهد که عرضه آرد به نانوایی ها کم نشده است و امسال در سه ماهه اول، آرد بیشتری نسبت به سال گذشته توزیع شده است. بنابراین اگر نانوایی ها به بهانه کمبود آرد یارانه ای از عرضه نان خودداری کنند، بهانه آنها واقعیت ندارد.
مرتضوی به خبرنگاران گفت: اتفاق دیگری که در این زمینه رخ داده این است که زمزمه تداوم تحریم ها در بازار شنیده می شود و همین مساله باعث ترس کشاورزان شده تا آنها گندم های خود را نفروشند.
او ادامه داد: همچنین به دلیل خشکسالی پیش بینی می شود که خرید گندم دولت از کشاورزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته باشد اما توصیه ما این است که دولت بین پنج تا شش میلیون تن بیشتر گندم بخرد. زیرا چنانچه خرید گندم از سوی دولت تا نیمه دوم به تعویق بیافتد قطعا با آسیب های جدی رو به رو می شویم.
برای مطالعه بیشتر خبر نان غیر رسمی گران شد را بخوانید.
منبع: تجارت نیوز