جزیره لارک و جاهای دیدنی آن

به گزارش مجله نایس پاتوق، جزیره لارک جزیره ای در شرق جزیره قشم و در جنوب جزیره هرمز است و از مجموعه جزایر ایرانی خلیج فارس به شمار می رود. شما زمانی که در هر کدام از سه جزیره قشم، لارک و هرمز باشید، می توانید از ساحل، دو جزیره دیگر را در افق ببینید. لارک بخشی از شهرستان قشم و استان هرمزگان است.

جزیره لارک و جاهای دیدنی آن

تاریخچه لارک

لارک به عنوان جزیره ای کوچک در یکی از جنوبی ترین نقاط ایران، با وجود ساکنان کم شمار، رویدادهای بسیاری را از سر گذرانده است. پرتغالی ها در زمان حضور در خلیج فارس، در لارک نیز مستقر بودند. در طول جنگ ایران و عراق هم جنگ های دریایی متعددی در پیرامون این جزیره روی داد. لارک دارای دو منطقه مسکونی است که به نام لارک کوهی و لارک شهری مشهور است.

طبیعت و زندگی در لارک

لارک یکی از غنی ترین مناطق مرجانی در خلیج فارس به شمار می رود و گونه های متعددی از مرجان در پیرامون آن زندگی می نمایند.

جزیره لارک در اثر فعالیت های آتشفشانی پدید آمده است و به همین دلیل خاک آن مستعد کشاورزی نیست. فعالیت اصلی اهالی لارک، ماهی گیری و غواصی است. همچنین بعضی مواد معدنی نیز از معادن لارک استخراج می گردد. جزیره لارک بسیار به کشور عمان در آن سوی خلیج فارس و تنگه هرمز نزدیک است. به همین دلیل ماهیگیران لارکی گاه برای فروش ماهی ها به بندرهای عمان می فرایند.

جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری جزیره لارک

شاید جزیره لارک جزیره ای کوچک و کم سکنه باشد، اما اگر در آن بگردید و به گشت و گذار بپردازید متوجه می شوید که لارک دنیایی از دیدنی برای شما به همراه دارد.

قلعه پرتغالی ها لارک

جزیره لارک هم از مجموعه جزایر خلیج فارس است که تحت تسلط پرتغالی ها بوده است اما در زمان صفویان و شاه عباس صفوی، باز پس گرفته شده است. در جزیره لارک هم به همین دلیل، استحکامات نظامی پرتغالی ها دیده می گردد که با سنگ های مرجانی منطقه و چوب و ملات ساخته شده است.

قبرستان تاریخی لارک

دفن اجساد در جزیره لارک با روش بومی خاصی انجام می گردد و سنگ قبرها از جنس سنگ های مرجانی است. اهالی آتشدان هایی سنتی تهیه می نمایند و بر مزارها می گذارند و در آن اسپند و کندر دود می نمایند. به نظر می رسد این رسم از دوران ایران باستان و فرهنگ زرتشتیان در این منطقه به جا مانده است. گویش مردم این منطقه هم یکی از گویش های زبان لری است به نام کمزاری. به نظر می رسد فرهنگ بومی این منطقه، از لرستان و مردمی که در چندیدن سده قبل به آن کوچ نموده اند برگرفته شده باشد.

ساحل پلانکتونی لارک

در سال 2015 بود که عکسی در مجله مشهور نشنال جئوگرافیک منتشر شد و جزیره لارک و ساحل پلانکتونی اش را با رنگ آبی فسفری اش بر سر زبان ها انداخت. در شب هایی از ماه که آب دریا آرام و بدون موج است، می توان پلانکتون ها را دید که نور ویژه ای را می تابانند و موجب نورانی شدن ساحل می گردد.

غواصی در سواحل مرجانی لارک

یکی از جذاب ترین تفریحات و فعالیت هایی که می توان در جزایر خلیج فارس مانند قشم و لارک انجام داد، غواصی است. گردشگران ایرانی و خارجی زیادی صرفا با هدف غواصی به لارک می آیند تا از طبیعت مرجانی شگفت آور آن لذت ببرند.

چگونه به لارک برویم؟

از جزیره قشم و از اسکله شهید ذاکری اتوبوس های دریایی به جزیره لارک رفت و آمد می نمایند. گزینه دیگر قایق های موتوری هستند.

کی به جزیره لارک سفر کنیم؟

جزیره لارک در منطقه جنوبی ایران قرار گرفته و آب و هوایی گرم و مرطوب دارد. به همین نیمه دوم سال، هوای لارک معتدل می گردد برای سفر مناسب تر است.

منبع: گردشبان
انتشار: 23 بهمن 1399 بروزرسانی: 23 بهمن 1399 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 1394

به "جزیره لارک و جاهای دیدنی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزیره لارک و جاهای دیدنی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید