باکتری مغز ندارد، اما حافظه اش را به نسل های بعدی انتقال می دهد!

به گزارش مجله نایس پاتوق، زومیت نوشت: کشف میکروب های حافظه دار در درمان و پیشگیری از عفونت های باکتریایی کاربردهای بسیاری دارد و به مبارزه با بیماری زاها و مقاومت آنتی بیوتیکی یاری می نماید.

باکتری مغز ندارد، اما حافظه اش را به نسل های بعدی انتقال می دهد!

تحقیقات تازه نشان می دهد که باکتری ها با وجود فقدان نورون، سیناپس و سیستم عصبی، از توانایی ایجاد حافظه ای شبیه به خاطره برخوردار هستند. علاوه بر این، باکتری ها می توانند یادآوری خاطرات را حداقل به چهار نسل بعدی بچه ها خود منتقل نمایند.

البته منظور این نیست که باکتری ها هم مثل ما می توانند به اعماق خاطراتشان سفر نمایند و وقایع زندگی خود را به یاد آورند و دلتنگ گذشته ها شوند. باکتری ها فقط بر اساس سطوح آهن سلولی موجود، قادر به ایجاد نوعی حافظه شبیه به خاطره هستند.

سویک باتاچاریا نویسنده ارشد مطالعه منتشر شده، به نقل از آی اف ال ساینس در بیانیه ای گفت: باکتری ها مغز ندارند، اما می توانند اطلاعات را از محیط اطرافشان جمع آوری نمایند و اگر به طور مکرر با این محیط در تماس باشند، می توانند این اطلاعات را ذخیره و بعدها برای استفاده به نفع خود، به سرعت آن را بازیابی نمایند.

سویک باتاچاریا و همکارانش برای آنالیز بیشتر، جاندار مدل باکتری اشریشیاکلی (Escherichia coli) یا ای کلی را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که این باکتری از سطوح آهن برای به یاد داشتن بعضی از رفتارها استفاده می نماید و این حافظه در پاسخ به همان محرک ها دوباره فعال می گردد.

باکتری از سطوح آهن برای به خاطر سپاری بعضی از رفتارها استفاده می نماید

باکتری ها دارای سطوح مختلفی از آهن هستند و وجود آهن برای متابولیسم سلولی آن ها دارای اهمیت بسیاری است. محققان پس از انجام آزمایش دریافتند باکتری هایی که سطوح پایین تری از این عنصر داشتند، در ازدحام ماهرتر بودند؛ بدین معنا که این باکتری ها در قرارگیری در کنار هم روی یک سطح واحد و حرکت به شکل توده ای واحد عملکرد بهتری داشتند. در همین حال، باکتری هایی که آهن بیشتری در سلول های خود داشتند، تمایل داشتند که در جای خودشان باقی بمانند و زیست لایه تشکیل بدهند.

وقتی باکتری ها در معرض یک رویداد ازدحام اولیه قرار گرفتند، به نظر می رسید آن هایی که از سطوح پایین تر آهن سلولی برخوردار بودند، حتی بهتر از قبل ازدحام می کردند. انگار به یاد داشتند که چگونه باید این کار را انجام بدهند. نویسندگان مطالعه می نویسند: وقتی اشریشیاکلی با یک سطح تازه روبرو می گردد، تجربه ازدحام قبلی را به یاد می آورد و کارایی ازدحام در آینده را بهبود می بخشد.

ازدحام باکتری ها در صفحه آزمایشگاهی

خاطرات مبتنی بر آهن در چهار نسل بعدی ای کلی باقی ماند و به طور طبیعی در نسل هفتم از بین رفت. بااین حال، محققان دریافتند که دستکاری مصنوعی سطح آهن باعث می گردد که این خاطرات برای مدت بیشتری باقی بماند.

محققان گمان می نمایند که این خاطرات میکروبی، ممکن است به گونه ای تکامل یافته باشد که با پایین آمدن سطح آهن رفتار ازدحامی ایجاد کند و به باکتری ها اجازه بدهد تا آهن را در محیط اطراف خود جستجو نمایند. از طرف دیگر، وقتی سطح آهن بالا باشد باکتری ها به صورت ساکن در یک مکان باقی می مانند.

محققان شرح می دهند: حافظه مبتنی بر آهن ممکن است با مزیت فراهم کردن اتصال قطبی بین واکنش های استرسی مختلف، مانند بقای آنتی بیوتیک و زیست لایه ها همراه باشد. به این ترتیب، این میکروب ها نشانگر راه تازهی هستند که برای مبارزه با عفونت های باکتریایی و مقاومت آنتی بیوتیکی ارزش بسیاری دارد.

227227

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 9 آذر 1402 بروزرسانی: 9 آذر 1402 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 2268

به "باکتری مغز ندارد، اما حافظه اش را به نسل های بعدی انتقال می دهد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باکتری مغز ندارد، اما حافظه اش را به نسل های بعدی انتقال می دهد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید