یک ماهی کوچک، اما خطرناک
به گزارش مجله نایس پاتوق، به ماهی های کوچک قرمز اعتماد نکنید آن ها وقتی بزرگتر شوند برای آبزیان بومی خطرناک خواهند شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، حسین حیدرپور رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل گفت: استفاده از ماهی قرمز برای تزیین سفر های هفت سین اگرچه هیچگونه سابقه تاریخی ندارد، اما بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند آن را در سفره هفت سین خود قرار دهند.
او با بیان اینکه بعضی از خانواده ها نمی دانند که خرید و نگهداری این ماهیان امکان دارد به سلامتی خانواده آسیب بزند، اضافه کرد: لمس این ماهیان به علت احتمال وجود میکروب ها، قارچ ها و بعضی عوامل بیماری زا برای بچه ها خطرناک است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل ادامه داد: افراد چنانچه این ماهی ها را لمس می نمایند حتما پس از آن دست های خود را با آب و صابون شستشو دهند.
حیدرپور یکی دیگر از خطرات این ماهیان را ریختن آب تُنگ ماهی در رودخانه ها گفت و گفت: چنانچه این ماهیان آلوده باشند این آلودگی به سایر آبزیان سرایت می نماید.
او اضافه کرد: با توجه به عمر کوتاه بعضی از این ماهیان بسیاری از افراد تصور می نمایند ماهیان قرمز را باید در رودخانه ها رها نمایند در حالی که این گونه غیر بومی برای آبزیان بومی خطرناک است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل گفت: قدرت تخم ریزی ماهیان قرمز بسیار زیاد است و این امر سبب می گردد تا این ماهیان بعد از مدتی گونه قالب در رودخانه ها شوند.
حیدرپور اضافه کرد: افراد چنانچه برای سفره هفت سین خود ماهی خریداری کردند بعد از مدتی آن را در مکان هایی که شهرداری ها معین می نمایند یا استخر ها رها نمایند تا آسیبی به آبزیان بومی وارد نگردد.
او ادامه داد: متاسفانه بعضی ها پا را فراتر نهاده و گونه هایی مانند لاک پشت، سمندر و مار های آبی را برای سفره های هفت سین خود تهیه می نمایند که فروش آن ها جرم است و پیگرد قانونی دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل با بیان اینکه همه ما میراث دار نسل آیندگان هستیم، گفت: همه باید حافظان محیط زیست باشیم و نگذاریم بچه ها ما بجای تماشا گونه های حیات وحش، تصویر آن را در کتاب ها ببینند.
منبع: فرارو