7 علت مهم برای مصرف مرکبات

به گزارش مجله نایس پاتوق، مصرف منظم میوه های خانواده مرکبات سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و علاوه بر آنکه از شما در برابر ابتلا به بعضی بیماری های واگیردار تنفسی محافظت می نماید، می تواند ما را مقابل سرطان ها نیز محافظت کند.

7 علت مهم برای مصرف مرکبات

به گزارش ایسنا، یکی از ویژگی های مهم مرکبات، داشتن آنتی اکسیدان فراوان است. افرادی که به طور مرتب از این میوه ها استفاده می نمایند، 60 درصد کمتر محتمل است که به سرطان پیش رونده معده مبتلا شوند؛ زیرا وجود ویتامین C در این میوه ها ترکیباتی را خنثی می نماید که از عوامل سرطان زا هستند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در اینجا هفت دلیل خوب برای مصرف بیشتر این میوه ها معرفی شده است که شامل موارد زیر است:

غنی از ویتامین ها و ترکیبات گیاهی هستند: مرکبات منبع عالی ویتامین C به شمار می روند. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بوده و برای حفظ سلامت پوست لازم است. در واقع یک عدد پرتقال میانه تمام احتیاج روزانه شما به ویتامین C را تامین می نماید.

مرکبات بعلاوه دارای مقادیر خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر مانند ویتامین B، پتاسیم، منیزیم و مس هستند. علاوه بر این، آنها غنی از ترکیبات گیاهی هستند که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات شامل بیش از 60 نوع از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و روغن های اسانس است.

منابع غنی از فیبر هستند: یک فنجان از مرکبات حاوی 4 گرم فیبر است. فیبر دارای مزایای بهداشتی متعددی از جمله بهبود سلامت گوارش است و به کاهش وزن موثر یاری می نماید. مرکبات، سرشار از فیبر محلول هستند که خاصیت کاهنده کلسترول را دارد.

مبارزه با افزایش وزن: در سال 2011 مطالعات محققان بریتانیایی نشان داد که نوبیلتین، فلاونوئید موجود در نارنگی به جلوگیری از ابتلا به چاقی یاری می نماید؛ ضمن این که محافظی در برابر ابتلا به دیابت نوع 2 است. پس اگر رژیم گرفته اید و می خواهید مقدار کالری های دریافتی تان را بدون محروم کردن خود از مواد مغذی کاهش دهید، می توانید به جای موز یا انگور، نارنگی یا پرتقال میل کنید.

کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه: یک نوع سنگ کلیه در اثر مقدار کم سیترات در ادرار ایجاد می گردد. بسیاری از میوه ها و سبزیجات بخصوص میوه های خانواده مرکبات، می توانند مقدار سیترات در ادرار را افزایش داده و خطر سنگ کلیه را کم نمایند. نوشیدن آب مرکبات نیز می تواند همین خاصیت را داشته باشد.

مبارزه با سرطان: بسیاری از مطالعات نشان داده اند که میوه های خانواده مرکبات خطر ابتلا به بعضی سرطان های خاص را کاهش می دهند. به عنوان مثال مصرف منظم گریپ فروت با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه است.

بعلاوه خطر ابتلا به سرطان های مری، معده، پانکراس و سینه نیز در اثر مصرف منظم این میوه ها کاهش می یابد. فلاونوئیدها؛ ترکیبات گیاهی موجود در مرکبات هستند که می توانند در برابر سرطان محافظت ایجاد نمایند. میوه های خانواده مرکبات بعلاوه می توانند با سرکوب سرطان ها، از تشکیل سرطان های تازه جلوگیری نمایند.

بهبود سلامت قلب: مطالعات محققان ژاپنی نشان داده که مصرف مرکبات با نرخ پایین ابتلا به بیماری های قلبی و سکته ارتباط دارد. بعلاوه بنابر مطالعات، مصرف گریپ فروت با کاهش فشار خون سیستولیک مرتبط است. فیبر محلول و فلاونوئید موجود در مرکبات سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش می دهند.

حفظ سلامت مغز: فلاونوئید موجود در مرکبات منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون می گردد. یکی از دلیل های این بیماری ها وجود التهاب است. فلاونوئیدها قابلیت های ضد التهابی دارند و برای محافظت در برابر زنجیره ای از عللی که باعث تخریب سیستم عصبی می شوند، مفید هستند. مصرف آب میوه های مرکبات، عملکرد مغز را افزایش می دهد.

منبع: فرارو
انتشار: 29 مهر 1401 بروزرسانی: 29 مهر 1401 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 2123

به "7 علت مهم برای مصرف مرکبات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 علت مهم برای مصرف مرکبات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید