موچی؛ سفیر رنگارنگ طعم های ژاپن
به گزارش مجله نایس پاتوق، موچی یا کیک برنج ژاپنی، خوراکی سنتی کشور ژاپن است که از آن به عنوان دسر، میان وعده یا یکی از اجزای مهم غذای اصلی استفاده می گردد.
موچی، کیک برنج ژاپنی است که ریشه در فرهنگ ژاپن دارد؛ اما امروزه در اغلب نقاط دنیا آن را می شناسند و هواداران بسیاری دارد. موچی اصل ژاپنی از برنج مخصوص چسبناک تهیه می شود و با سایر موچی های موجود در بازار که محصول آرد برنج معمولی هستند، از نظر طعم و بافت فرق دارد. برخلاف اینکه موچی در دنیا به طور کلی به یک نوع دسر ژاپنی اطلاق می شود، این خوراکی اصیل در ژاپن تنوع بسیار و عناوین مختلفی دارد.
در این نوشتار با تاریخچه موچی و بعضی از انواع آن آشنا خواهید شد و طرز تهیه تعدادی از موچی های موجود را خواهید شناخت.
آنچه درباره موچی خواهید خواند:
- موچی چیست؟
- تاریخچه موچی
- انواع موچی
- طرز تهیه موچی
- خرید موچی
موچی چیست؟
موچی (Mochi) یا او-موچی (O-Mochi) با تلفظ صحیح Moe-chee، نوعی خوراک اصلی سنتی ژاپنی است که معمولا آن را در سال نوی ژاپنی تهیه می نمایند؛ اما در تمام طول سال نیز به عنوان دسر مورد مصرف قرار می گیرد. در واقع، موچی نوعی کیک برنج به شمار میرود که از برنج پخته و کوبیده تهیه می شود.
برنج مورد استفاده برای موچی، نوعی برنج دانه کوتاه ژاپنی با عنوان موچی گومه (Mochigome) است که گاه آن را با عناوین دیگری چون برنج موچی، برنج مرواریدی، برنج چسبناک یا برنج شیرین نیز می شناسند. این برنج به علت بافت مخصوص، جویدنی تر از برنج معمولی به نظر می رسد. امروزه معمولا برای تهیه موچی، به جای برنج، سراغ آرد مخصوصی تحت عنوان آرد برنج گلوتینوس (Glutinous Rice) می روند که کار تهیه و پخت موچی را ساده تر می نماید؛ اما طعم و بافت برنج تازه را ندارد.
کیک برنج ژاپنی که با عنوان کلی موچی در خارج از ژاپن استفاده می شود، در داخل این کشور نام های متفاوتی دارد. در واقع، تعریف موچی در ژاپن بسیار کلی است و اگر تنها به موچی اشاره کنید، می تواند برای اهالی این کشور، کمی مبهم و گیج نماینده باشد. موچی یا او-موچی در ژاپن به موچی ساده سنتی اطلاق می شود که می تواند به شکل تازه یا خشک باشد و با فیلینگ مخصوص، شیرین یا خوش طعم شود.
لقمه های برنچ چسبناک موچی گومه یا به اصطلاح موشیگوم، بزرگ تر از مقدار یک لقمه معمولی، جویدنی و بسیار چسبنده هستند. ازاین رو، خوردن آن کار ساده ای نیست و به ویژه برای بچه ها و افراد مسن، کمی خطرناک است؛ چراکه، موچی را باید پیش از قورت دادن، به سختی جوید و بسیاری از افراد، به درستی از پس این کار بر نمی آیند.
چسبندگی بیش از مقدار و جویدن سخت موچی، آن را به یکی از خوراکی های خطرناک و کشنده تبدیل نموده است که باعث خفگی می شود و جان چندین نفر را در سال می گیرد؛ به عبارت دیگر، اگر موچی بدون جویدن کامل و سریع بلعیده شود، در گلو گیر خواهد نمود و خطر مرگ را در پی خواهد داشت؛ ازاین رو، برترین و مطمئن ترین راه برای جلوگیری از خطر خفگی با موچی، بریدن آن به قطعات کوچک تر است.
تاریخچه موچی
موچی به عنوان نوعی کیک برنج، در تاریخ ژاپن ریشه دوانده است و سنت درست کردن و خوردن آن، ارتباط تنگاتنگی با نماد فرهنگی برنج در جامعه ژاپن دارد. این کیک لطیف، الاستیک و خامه ای، دسر سنتی جشن ها به شمار میرود و با نیت خوش شانسی و در مناسبت های خاص چون سال نو و مراسم عروسی، خورده می شود.
بر اساس مستندات موجود، موچی از دوره جومون (Jomon) (فاصله سال های 14,000 تا 300 قبل از میلاد) و از زمانی که کشت برنج در ژاپن رواج یافت، بخشی از فرهنگ ژاپنی بود. بر اساس تحقیقات باستان شناسی، فراوری خانگی موچی از قرن ششم میلادی، مقارن با دوره کوفون (Kofun) افزایش یافت؛ در واقع از زمانی که بخارپزهای سفالی در همه خانواده ها در شرق ژاپن رواج پیدا کرد.
با این حال، خوراکی که امروزه تحت عنوان موچی شناخته می شود، در دوره نارا (Nara) (710 تا 784 پس از میلاد) مرسوم شد. بر اساس افسانه ای ژاپنی در این دوره، مردی ثروتمند از به جای مانده برنج، یک موچی مسطح درست کرد و تیری به آن پرتاب کرد . موچی به پرنده ای سفید تبدیل شد و به پرواز عایدی؛ پس از آن، مزرعه برنج مرد متروک و بایر شد. این افسانه نشان می دهد که موچی سفید گرد برای اهالی ژاپن، از نظر تاریخی دارای قدرت معنوی است.
در دوره هی آن (Heian) (794 تا 1185 میلادی)، موچی بیشتر در میان اشراف رواج داشت و مردم عادی تنها در جشن ها و مناسبت های خاص چون جشن تولد یا ازدواج، از آن استفاده می کردند. اولین گزارش ها از سرو موچی در جشن های سال نو نیز به همین دوره بر می شود. در دوره ادو (Edo) (1603 تا 1868 میلادی) موچی به غذای اصلی ژاپنی ها تبدیل شد و با توسعه مصرف، انواع متفاوتی از آن در منطقه ها مختلف ژاپن پدید آمد.
در شیوه سنتی، برنج پخته چسبناک را با پتک های چوبی می کوبند تا چسبنده تر شود و حالت کشسانی به خود بگیرد. به این فرایند در زبان ژاپنی موچیتسوکی (Mochitsuki) می گویند و مردم در طول رویدادها و جشنواره های خاص، آن را انجام می دهند.
امروزه موچی به انواع و اشکال مختلف تهیه می شود و مورد استفاده قرار می گیرد. بافت منحصربه فرد و طعم شیرین موچی، آن را به میان وعده محبوبی در سراسر دنیا تبدیل نموده است. هنگامی که این دسر، برای اولین بار به غرب معرفی گردید، نام آن را کیک برنج ژاپنی (Japanese Rice Cake) گذاشتند؛ اما به لطف رسانه های اجتماعی و انیمه های ژاپنی، کلمه موچی به زبان انگلیسی و سایر زبان ها نیز وارد شد و اکنون، موچی را چون سوشی، در بیشتر کشورهای دنیا به خوبی می شناسند.
انواع موچی
ساخت موچی به شکل سنتی، فارغ از تهیه یک دسر، یک رویداد فرهنگی در ژاپن به شمار میرود که اعضای یک خانواده یا اهالی یک محل را گرد هم می آورد. این روند، امروزه رواج کمتری دارد؛ اما همچنان در اغلب منطقه ها روستایی، معابد شهری و فضاهای اجتماعی دیگر به ویژه در روزهای نزدیک به سال نو، به چشم می خورد. دسری که امروزه به عنوان موچی در سراسر دنیا شناخته می شود، تنها به موچی سنتی محدود نیست و انواع مختلفی دارد.
موچی ساده یا کلاسیک
موچی ساده یا کلاسیک، اولین و مهم ترین نوع موچی است که پایه سایر انواع موچی به شمار میرود. این نوع موچی از برنچ پخته و کوبیده، بدون هیچ اضافه نمودنی تهیه می شود.
آنکو موچی
آنکو موچی (Anko Mochi)، نوع دیگر موچی های ژاپنی، از موچی ساده و گرم به دست می آید. وقتی کیک های موچی ساده هنوز گرم هستند، ابتدا نشاسته روی کیک ها را می گیرند و سپس، خمیر آنکو (لوبیا قرمز شیرین) را در مرکز آن قرار می دهند. در نهایت، خمیر موچی را از کناره ها جمع می نمایند و آن را می بندند و بلافاصله سرو می نمایند.
کیناکو موچی
کیناکو موچی (Kinako Mochi)، از دیگر اعضای خانواده موچی ها است که مانند آنکو موچی، از کیک های گرم موچی آماده می شود. کیناکو به ژاپنی آرد سویا بو داده را گویند که آن را به نسبت دو به یک با شکر مخلوط می نمایند و سطح کیک موچی را با آن می پوشانند. برای این منظور، ابتدا کیک موچی را در آب داغ و سپس، بلافاصله در مخلوط کیناکو فرو می برند تا سطح موچی به خوبی پوشش داده شود.
موچی ماچا
موچی ماچا (Matcha) نوع دیگر کیک برنج ژاپنی است که آن را با نوعی چای سبز به همین نام، رنگین و طعم دار می نمایند. رنگ سبز روشن ماچا، ظاهر بسیار زیبایی به موچی می دهد و کاربرد بسیاری به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده طبیعی دارد.
دایفوکو موچی
دایفوکو موچی (Daifuku) نوعی موچی بزرگ، گرد و نرم است که می توان داخل آن را با خمیر لوبیا قرمز شیرین یا توت فرنگی پر کرد.
بوتا موچی یا اوهاگی
بوتا موچی (Bota Mochi) یا اوهاگی (Ohagi)، نوعی موچی را گویند که برخلاف سایر کیک های برنج ژاپن گلوله موچی در داخل قرار می گیرد و به جای فیلینگ، تاپینگی مثل لوبیای شیرین شده سطح آن را می پوشاند. این نوع موچی، دوبار در سال و در تعطیلات اعتدال بهاری و پاییزی به ترتیب با نام های بوتا موچی و اوهاگی خورده می شود.
ایزوبه ماکی یا ایزوبه یاکی
ایزوبه ماکی (Isobe Maki) یا ایزوبه یاکی (Isobe Yaki)، تکه های موچی کباب شده را گویند. این نوع خاص از موچی، در ورقی از جلبک دریایی پیچیده و با سس سویا پوشانده می شود تا یک میان وعده ساده و خوشمزه پدید آورد.
کوسا موچی
کوسا موچی (Kusa Mochi)، موچی تهیه شده از نوعی علف است که با رنگ طبیعی سبز و عطری مشابه بوی علف، مخصوص روزهای بهاری ژاپنی ها معرفی می شود. طعم کوسا نیز با خمیر لوبیای شیرین شده تکمیل خواهد شد.
یاتسوهاشی
یاتسوهاشی (Yatsuhashi) نوعی موچی مثلثی شکل و سوغات شهر کیوتو (Kyoto) ژاپن است که آن را با دارچین طعم دار می نمایند.
ساکورا موچی
ساکورا موچی (Sakura Mochi)، موچی صورتی رنگ بسیار شیرینی است که در فصل بهار و هنگام شکوفایی شکوفه های گیلاس به فروش می رسد. این نوع موچی خوش رنگ و لعاب، حاوی خمیر لوبیا قرمز است و معمولا در یک برگ ساکورای نمکی پیچیده می شود که با شیرینی آن مغایرت دارد.
موچی بستنی
موچی بستنی نیز چون موچی سنتی اصل، نوعی کیک توپی حاوی فیلینگ است که به جای خمیر لوبیا، از فیلینگ بستنی در آن استفاده می نمایند. این نوع موچی به واسطه حضور بستنی، نوعی دسر تابستانی مجذوب کننده به شمار میرود که هواداران بسیاری دارد.
طرز تهیه موچی
- طرز تهیه موچی ژاپنی اصل
- طرز تهیه موچی ساده
- طرز تهیه موچی شکلاتی
- طرز تهیه موچی لوتوس
- طرز تهیه موچی ایرانی
- طرز تهیه موچی با رنگ های طبیعی خوراکی
طرز تهیه موچی ژاپنی اصل
شیوه سنتی تهیه موچی ژاپنی اصل
موچی اصل ژاپنی از کوبیدن برنجی موسوم به موچی گومه به دست می آید. فرایند کوبیدن موچی که تحت عنوان موچیتسوکی شناخته می شود، در سه مرحله انجام می گیرد. ابتدا برنج چسبناک موچی گومه را یک شب خیس و سپس بخارپز می نمایند.
برنج پخته و له شده را در هاون سنتی بزرگی می ریزند و با پتک های چوبی مخصوصی به نام کاین (Kine) می کوبند. معمولا دو نفر با ریتم ثابتی این کار را انجام می دهند؛ نفر اول برنج را می کوبد و نفر دوم، آن را می چرخاند و با اضافه نمودن آب، رطوبت لازم را ایجاد می نماید. برنج را تا حدی می کوبند که چسبناک و کشدار و شفاف شود و پس از شیرین کردن و قرار دادن فیلینگ، معمولا به شکل گوی، آن را شکل می دهند.
فیلینگ مورد استفاده در موچی سنتی، خمیر آنکو (لوبیا قرمز شیرین) و ترجیحا منجمد است؛ این خمیر را از ترکیب دانه های آزوکی پخته شده (Azuki؛ دانه هایی شبیه لوبیا قرمز) و شکر به دست می آورند. فیلینگ را در میان خمیر گرم قرار می دهند و گلوله می نمایند.
موچی ژاپنی سنتی می تواند هم به عنوان دسر شیرین و هم بدون اضافه نمودن طعم شیرینی، داخل سوپ و به عنوان غذا سرو شود. در واقع برای ژاپنی ها، موچی نیز چون برنج بخارپز، شکل دیگری از برنج به شمار میرود که گاه تحت عنوان برنج شیرین (Sweet Rice) و گاه با نام برنج چسبناک (Glutinous Rice) از آن یاد می نمایند.
شیوه مدرن تهیه موچی ژاپنی اصل
امروزه و در روش خانگی، برنج چسبناک را داخل پلوپز یا روی اجاق گاز می پزند و دم می گذارند؛ سپس داخل مخلوط کن می ریزند و با اضافه نمودن تدریجی مقداری آب گرم یا شیر و هم زدن مداوم، به خمیر چسبناک و کشداری می رسند. خمیر آماده را به سینی حاوی نشاسته ذرت یا سیب زمینی منتقل می نمایند و سطح آن را نیز با یک لایه نازک از نشاسته می پوشانند.
خمیر را در میان نشاسته آن قدر می کشند و جمع می نمایند (ورز می دهند) تا به غلظت لازم برسد؛ سپس داخل حفره میان انگشتان شست و اشاره، خمیر را فشرده می نمایند و با چرخش و فشار کم انگشتان، به بالا می کشند تا گلوله موچی تشکیل و جدا شود. گلوله خمیری را در میان دو دست می چرخانند تا چسبندگی آن کامل از بین برود.
موچی آماده را یا داخل سوپ مخصوص سال نوی ژاپنی یا سوپ لوبیا قرمز می ریزند یا با فیلینگ شیرین دلخواه چون خامه شیرین شده، شکلات، کارامل و... پر می نمایند.
طرز تهیه موچی ساده
در شیوه مدرن و امروزی آرد برنج چسبناک و مخصوصی تحت عنوان آرد برنج گلوتینوس (Glutinous Rice) که در مواقعی، موچیکو (Mochiko) نیز نامیده می شود، جایگزین دانه برنج شده و دستگاه مخلوط کن، جای هاون سنتی را گرفته است. دستگاهی نیز برای گرد کردن موچی ساخته اند؛ در غیر این صورت، باید مدام سطح کار و دست ها را به نشاسته ذرت آغشته کرد تا مواد به دست نچسبد.
مواد لازم موچی ساده (پایه اولیه سایر انواع موچی):
- آرد گلوتینوس (آرد موچی): 100 گرم
- نشاسته ذرت: 30 گرم
- پودر قند: 40 گرم
- شیر: 180 گرم
- کره: 20 گرم
طرز تهیه موچی ساده:
ابتدا مواد خشک (آرد گلوتینوس، نشاسته ذرت و پودر قند) را مخلوط و الک می نمایند تا کاملا یکدست و بدون ناخالصی شود. شیر یا آب را به تدریج و آرام به مواد می افزایند و با استفاده از همزن، مدام هم می زنند تا خمیری صاف و کشدار به دست آید.
مخلوط حاصل را داخل مایکروفر (به مدت سه تا چهار دقیقه) یا روی اجاق گاز و بخار آب (روش بن ماری؛ حدود 20 دقیقه) قرار می دهند تا خمیر موچی شکل گیرد و کمی براق و کشسان شود. سپس، کره را به خمیر اضافه می نمایند و با یاری نشاسته ذرت، ورز می دهند تا چسبندگی آن کمی از بین برود و قابل شکل دادن شود؛ اما همچنان باید کشدار و شفاف باشد.
خمیر موچی را به قسمت های مساوی تقسیم می نمایند و در دست شکل می دهند. در نهایت، گلوله های موچی را با فیلینگ دلخواه اعم از خامه، میوه، شکلات، بستنی و... پر می نمایند و خمیر را به طور کامل می پیچند تا گرد شود. حدود دو ساعت داخل یخچال می گذارند تا کاملا خودش را بگیرد و آماده سرو شود. این نوع موچی به مدت سه روز در جای خنک (داخل ظرف دربسته) و دو هفته در فریزر، قابل نگهداری است.
طرز تهیه موچی شکلاتی
موچی شکلاتی از محبوب ترین انواع کیک برنجی ژاپنی به شمار می رود که مواد آن مشابه موچی ساده است؛ اما مقداری پودر کاکائو نیز به خمیر می افزایند.
مواد لازم خمیر موچی شکلاتی:
- آرد برنج گلوتینوس: 150 گرم
- شکر دانه ریز: 48 گرم
- نشاسته ذرت: 15 گرم
- پودر کاکائو: 15 گرم
- شیر کامل: 240 میلی لیتر
- روغن نباتی یا کره: 30 گرم
مواد لازم گاناش شکلاتی:
- شکلات نیمه شیرین: 225 گرم
- خامه پر چرب: 120 میلی لیتر
- کره بدون نمک: 30 گرم
طرز تهیه موچی شکلاتی:
ابتدا گاناش شکلاتی را آماده می نمایند و کنار می گذارند؛ بدین صورت که ترکیب خامه، کره و شکلات را روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) یا در مایکروویو قرار می دهند تا شکلات ذوب و مواد، یکدست شود. روی گاناش را می پوشانند و یک تا دو ساعت در یخچال می گذارند تا خنک و قابل شکل دادن شود. از گاناش خنک، گلوله هایی در دست آماده می نمایند و به مدت نیم ساعت در یخچال می گذارند تا کاملا سفت شود.
در فاصله سرد شدن فیلینگ، آرد برنج مخصوص و چسبناک، نشاسته ذرت، شکر و پودر کاکائو را با هم مخلوط می نمایند و پس از اضافه نمودن شیر، روی حرارت غیر مستقیم (یا داخل مایکروویو) می گذارند تا کاملا پخته و از نظر ظاهری، نیمه شفاف شود.
خمیر را با اضافه نمودن تدریجی روغن یا کره ورز می دهند تا یکدست و کشدار شود. خمیر باید در حدی خنک باشد که بتوان در دست به آن شکل داد؛ چراکه خمیر کاملا سرد، سریع سفت می شود.
تکه های مساوی از خمیر برمی دارند و پس از شکل دادن در دست، در سینی می چینند. یک توپ گاناش شکلاتی را در میان خمیر گذاشته و با بالا آوردن کناره های کیک موچی، روی گاناش را می پوشانند. در نهایت گلوله آماده را در پودر کاکائو می غلطانند و سرو می نمایند.
طرز تهیه موچی لوتوس
برای تهیه موچی لوتوس (Biscoff Mochi)، کافی است که به اندازه 10 تا 15 گرم از آرد دستور پایه کم و به جای آن، یک تا دو عدد بیسکویت لوتوس را آسیاب و به سایر مواد اضافه نمود.
برای فیلینگ موچی لوتوس از کره لوتوس استفاده می نمایند و سطح موچی را با ترکیب پودر بیسکویت و نشاسته ذرت پوشش می دهند. این نوع موچی به ویژه برای علاقه مندان به طعم بیسکویت لوتوس، بسیار دلچسب و لذیذ است.
طرز تهیه موچی ایرانی
برای تهیه موچی اصل توصیه می شود که تنها از برنج یا آرد برنج چسبناک ژاپنی بهره ببرید تا به کشسانی لازم برسید؛ اما در رسپی های ایرانی و در صورت عدم دسترسی به این آرد مخصوص، آرد برنج معمولی را جایگزین می نمایند.
مواد لازم موچی ایرانی:
- آرد برنج: 100 گرم
- پودر قند: 50 گرم
- آب: 185 میلی لیتر
- نشاسته ذرت (برای غلتاندن دسر): به اندازه لازم
- رنگ خوراکی دلخواه: چند قطره
طرز تهیه موچی ایرانی:
ابتدا آرد برنج را چند بار الک می نمایند تا ناخالصی های آن گرفته شود. پودر قند، آب و رنگ خوراکی دلخواه را به آن اضافه می نمایند؛ با دست ورز می دهند تا به خمیری منسجم و یکدست برسند. روی خمیر را با سلفون می پوشانند؛ چند سوراخ روی سلفون ایجاد می نمایند و به مدت یک دقیقه داخل مایکروویو می گذارند. ظرف را خارج می نمایند، مواد را هم می زنند و دوباره با پوشش نایلونی داخل مایکروویو قرار می دهند. این کار سه مرتبه انجام می گیرد تا خمیر کاملا پخته شود. عمل پخت موچی را می توان روی بخار آب نیز انجام داد.
خمیر پخته را روی سطح پوشیده شده از نشاسته ذرت می گذارند و ورز می دهند؛ سپس گلوله هایی به مقدار یک گردو از خمیر برمی دارند و با قرار دادن فیلینگ دلخواه (شکلات، پنیر خامه ای، میوه، مربا و...)، خمیر را در دست گلوله می نمایند.
طرز تهیه موچی با رنگ های طبیعی خوراکی
برای تهیه موچی سالم با رنگ های طبیعی خوراکی می توان از رنگ دهنده های طبیعی چون چای ماچا (نوعی چای سبز)، چغندر قرمز و سیب زمینی شیرین استفاده کرد. برای این منظور، معمولا پودر چای سبز را به برنج یا آرد برنج می افزایند تا در نهایت موچی سبز رنگ داشته باشند. بعلاوه، می توان چای را دم کرد و محلول سبز رنگ به دست آمده را به خمیر اضافه نمود.
برای موچی قرمز رنگ، در دستور اولیه موچی آب چغندر را جایگزین آب می نمایند و برای موچی بنفش، به سراغ آب سیب زمینی شیرین می روند تا در نهایت خمیری به رنگ های قرمز یا بنفش به دست آید. در نوع ایرانی این شیرینی نیز می توان از زعفران برای رنگ زرد یا نارنجی، در موچی استفاده کرد.
خرید موچی
قیمت موچی
موچی معمولا به صورت بسته های دو تا چند عددی به فروش می رسد و قیمت آن با توجه به سایز، کیفیت کیک و تنوع فیلینگ متفاوت خواهد بود. قیمت بسته های چهار تا 6 عددی موچی میانه (در بهار 1403) از 200,000 تا 300,000 تومان آغاز می شود. برای مثال، 6 عدد موچی ساده و سایز بزرگ با وزن تقریبی هر یک 100 تا 120 گرم، (در بهار 1403) با قیمت حدودی 350,000 تومان و 6 عدد موچی ساده با وزن تقریبی هرکدام 60 تا 70 گرم (در بهار 1403) به قیمت 220,000 تومان به فروش می رسد.
قیمت موچی با توجه به فیلینگ های مختلفی که به دلخواه مشتری داخل کیک قرار می گیرد، کمی تغییر می نماید. این فیلینگ ها شامل وانیل، کارامل، شاتوت، قهوه، موز نوتلا، شکلات، مارشمالو، بیسکویت و... می شود.
بعضی از فروشگاه ها نیز با توجه به موارد ذکرشده و بعلاوه طراحی ویژه خود که روی کیک آماده انجام می گیرد، هر عدد موچی را (در بهار 1403) با قیمت تقریبی 80,000 تومان به فروش می رسانند.
شیرینی موچی در تهران
برای خرید شیرینی موچی در تهران یا سایر نقاط کشور، فروشگاه های تخصصی آنلاین، برترین گزینه به نظر می رسند. سایت های موچی لند، موچی شاپ، کیمچی بانو، موچی هوم و کافه پاپ کیک از جمله فروشگاه های آنلاینی هستند که برای خرید موچی، می توان به آن ها مراجعه کرد. علاوه بر خرید آنلاین، می توان به صورت حضوری نیز از بعضی از این فروشگاه ها موچی تازه تهیه کرد.
بعضی از کافه قنادی ها نیز به شیوه خود اقدام به تهیه و فروش موچی می نمایند. در بعضی از هایپراستارها نیز موچی اصل ژاپنی به فروش می رسد. با این حال، به علت محبوبیت بالای این شیرینی ژاپنی در ایران، امروزه در اغلب کافه ها و قنادی های سطح تهران، نمونه هایی از آن یافت می شود.
شما چه تجربه ای از پختن یا خوردن موچی دارید؟ آیا تابه حال، این خوراکی سنتی را در کشور ژاپن امتحان نموده اید؟ به نظر شما، چه تفاوتی میان موچی اصل ژاپنی با سایر موچی های موجود در بازار وجود دارد؟ لطفا نظر و تجربه خود را با خبرنگاران و کاربران آن به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
موچی چیست؟
موچی نوعی خوراک اصلی سنتی ژاپنی و کیک برنج است که معمولا آن را در سال نوی ژاپنی تهیه می نمایند؛ اما در تمام طول سال نیز به عنوان دسر مورد مصرف قرار می گیرد. موچی از برنج پخته و کوبیده تهیه و با انواع فیلینگ شیرین یا طعم دار، پر و سرو می شود.
برای خرید شیرینی موچی در تهران کجا برویم؟
برای خرید موچی می توان به فروشگاه های آنلاین چون موچی لند و موچی شاپ، فروشنده های خانگی یا کافه قنادی های ویژه مراجعه کرد. در بعضی از هایپراستارها نیز موچی اصل ژاپنی به فروش می رسد
منبع: کجارو / justonecookbook.com / allrecipes.com / seriouseats.com / بیتوته / ashpazsho.ir / افق کوروش / اُکالا / zhangcatherine.com / mochishop.ir / veggiekinsblog.com / monoandco.com / gurunavi.com / msshiandmrhe.com / zhangcatherine.com / bonappetit.com / justonecookbook.com / sakura.co / byfood.com