علل سرگیجه بعد از افطار در ماه مبارک رمضان

به گزارش مجله نایس پاتوق، سرگیجه بعد از خوردن افطاری اگر نادیده گرفته گردد و درمان نگردد، سلامتی را به خطر می اندازد، زیرا تکرار فشار خون پایین خطر سکته مغزی یا آنژین صدری را افزایش می دهد.

علل سرگیجه بعد از افطار در ماه مبارک رمضان

خیلی ها بعد از خوردن افطاری در ماه مبارک رمضان دچار مشکل سرگیجه و بی حالی می شوند.

سرگیجه یا سردرد بلافاصله بعد از خوردن افطاری به دلایل زیادی رخ می دهد، اگرچه در بیشتر موارد ناشی از فشار خون پایین است.

سرگیجه بعد از خوردن افطاری اگر نادیده گرفته گردد و درمان نگردد، سلامتی را به خطر می اندازد، زیرا تکرار فشار خون پایین خطر سکته مغزی یا آنژین صدری را افزایش می دهد.

بعلاوه، خون رسانی ناکافی مکرر به مغز ممکن است در آینده عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند، بنابراین باید این مشکل را درمان کرد و دست کم نگرفت.

فشار خون پایین

فشار خون پایین یکی از بارزترین شرایطی است که برای بسیاری پس از خوردن غذا باعث سرگیجه، ضعف و لاغری می گردد و ممکن است به سمت غش پیش برود.

اگر کاهش فشار خون قابل توجه باشد، ممکن است به بیهوشی موقت منجر گردد، اما غیر معمول نیست.

دیابت

مصرف بعضی از دارو های دیابت، از جمله انسولین، ممکن است باعث سرگیجه بعد از افطار به علت افت بیش از حد قند خون گردد.

بعلاوه افت ناگهانی قند خون غیر دیابتی بعد از خوردن غذا به جای افزایش آن که نادر است منجر به سرگیجه بعد از افطار می گردد.

مصرف کافئین

مصرف نوشیدنی های کافئین دار پس از افطار در بعضی افراد باعث سرگیجه می گردد؛ زیرا حساسیت به کافئین از فردی به فرد دیگر فرق دارد.

کم آبی بدن

اگر بدن در اثر ساعات طولانی روزه داری و بی توجهی روزه دار به نوشیدن مایعات فراوان در فاصله زمانی افطار تا سحر، دچار کم آبی گردد، ممکن است فرد دچار سرگیجه گردد.

شرایط بیماری

بسیاری از بیماری ها هستند که ممکن است بعد از افطار باعث سرگیجه شوند، مانند: مسائل سیستم عصبی، بیماری های قلبی عروقی، عفونت یا تب، کم خونی و خونریزی داخلی.

با رعایت این نکات ساده می توان به راحتی بعد از خوردن افطار در ماه مبارک رمضان دچار سرگیجه نشد:

1- قبل از خوردن افطار یک یا دو لیوان آب بنوشید

2- در مصرف کربوهیدرات ها زیاده روی نکنید، زیرا بدن آن ها را سریع هضم می نماید و باعث سرگیجه می گردد.

3- غذا را خوب بجوید و در فواصل زمانی و به میزان مورد احتیاج بدن بخورید.

4- برای جلوگیری از کم آبی بدن باید مایعات فراوان بنوشید و حداقل 10 لیوان آب بنوشید.

5- از مصرف الکل، کافئین و نمک زیاد خودداری کنید. این ها عواملی هستند که خطر سرگیجه را بعد از افطار در ماه رمضان افزایش می دهند.

منبع: العین / باشگاه خبرنگاران

منبع: فرادید
انتشار: 2 شهریور 1401 بروزرسانی: 2 شهریور 1401 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 2093

به "علل سرگیجه بعد از افطار در ماه مبارک رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علل سرگیجه بعد از افطار در ماه مبارک رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید