کوریزان چیست و در چه مواردی تجویز می شود؟
به گزارش مجله نایس پاتوق، کوریزان (Corizan) از داروهای سرماخوردگی است که به منظور تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مثل سرفه، درد و تب در بزرگسالان و بچه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به دو شکل قرص و شربت در دسترس است. معمولا از شربت کوریزان برای درمان سرماخوردگی بچه ها و از قرص کوریزان برای درمان سرماخوردگی بزرگسالان استفاده می شود.
خبرنگاران | سرویس سلامت - سرماخوردگی از بیماری هایی است که بیشتر افراد حداقل چند روز از سال را درگیر آن هستند. این بیماری خود را با علائمی مثل تب، سرفه و بدن درد نشان می دهد. اگر چه راهکارهایی برای کاهش علائم سرماخوردگی مثل گرفتگی بینی و درمان آبریزش بینی وجود دارد اما باید بدانید گاه این علائم قسمتی از فرایند طبیعی بهبودی و علائمی از مبارزه سیستم ایمنی بر علیه بیماری هستند. به طور مثال بدن با تب و افزایش درجه حرارت سعی دارد ویروس ها را نابود کند. اما زمانیکه علائم بیش از حد طولانی می گردد فرد بیمار برای برطرف آن ها به مصرف داروهای سرماخوردگی که با اسامی مختلفی در داروخانه ها موجود هستند روی می آورد.
چطور می توانیم علائم سرماخوردگی را کاهش دهیم؟
برای سرعت بخشیدن به فرایند بهبود سرماخوردگی باید قبل از هر چیز استراحت کرده و تا می توانید از مایعات گرم استفاده کنید. روش های خانگی مثل غرغره کردن آب نمک هم که از قدیم مرسوم بوده اند کمک شایانی به برطرف عفونت مجرای تنفسی می کنند. بدن در دوران بیماری بیش از هر زمان دیگری نیاز به ویتامین ها و آنتی بیوتیک های طبیعی دارد. پرتقال، لیموترش، آب هویج، موز و لیموشیرین از خوراکی های مفید در دوران سرماخوردگی هستند. علاوه بر این ها پیاز نیز به دلیل داشتن مواد شیمیایی در از بین بردن عفونت ها بسیار موثر است. ترکیب عسل و لیموترش به همراه کمی آب گرم و همچنین شلغم به عنوان آنتی بیوتیک های طبیعی نیز توصیه می شوند. در کنار تمام این مراقبت ها مصرف دارو هم می تواند تا حد زیادی به از بین بردن علائم سرماخوردگی و تسریع فرایند بهبودی بیماری کمک کننده باشد. داروی کوریزان از داروهای موثر در این زمینه است که در ادامه قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.
کوریزان چیست؟
کوریزان (Corizan) از داروهای سرماخوردگی است که به منظور تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مثل سرفه، درد و تب در بزرگسالان و بچه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به دو صورت قرص و شربت وجود دارد. قرص سرماخوردگی کوریزان یا کوریزان روز شب برای بزرگسالان و شربت کوریزان سرماخوردگی یا شربت کوریزان درد و تب برای بچه ها توسط پزشک تجویز می گردد.
نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های تجاری | - |
موارد مصرف | برطرف علائم سرماخوردگی |
عوارض | سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد، تاری دید، ناراحتی معده، حالت تهوع، یبوست، خشکی دهان و بینی و گلو |
تداخل دارویی | آنتی هیستامین ها،سیتریزین، دیفن هیدرامین، داروهای خواب آور، داروهای ضد اضطراب مثل آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم، شل کننده های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن مانند کدئین |
مقدار و نحوه مصرف کوریزان
به طور معمول به منظور برطرف علائم سرماخوردگی در بزرگسالان هر 8 ساعت یک قرص مصرف می گردد، میزان مصرف شربت کوریزان برای بچه ها به وزن کودک بستگی داشته و توسط پزشک تجویز می گردد.
نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید
- استفاده از این دارو برای بچه ها باید با تجویز پزشک صورت گیرد.
- دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما توصیه کرده است، استفاده نمایید.
- در صورتی که مصرف یک وعده از دارو را فراموش کردید به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید و در صورتی که زمان به یاد آوردن، همان زمان مصرف وعده بعدی باشد دوز مصرفی را دو برابر نکرده و فقط به مصرف دوز فعلی بسنده کنید.
- این دارو را نباید به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- بهتر است در دوران بارداری و شیردهی از این دارو استفاده نگردد و در صورت لزوم با نظر پزشک مصرف گردد. به طور کلی داروهای سرماخوردگی برای استفاده در دوران بارداری مناسب نیستند.
- از آنجاییکه این دارو در برخی از افراد موجب سرگیجه یا خواب آلودگی می گردد، توصیه می گردد به هنگام رانندگی یا انجام فعالیت های دیگر احتیاط گردد.
- فهرست تمام داروهایی که مصرف می کنید (چه شیمیایی و چه گیاهی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است داروی ادویل با برخی از داروهای دیگر تداخل داشته باشد.
- مقدار مصرف داروی خود را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید.
- در صورت ابتلا به هرنوع بیماری مثل مسائل تنفسی، آسم، دیابت، بزرگی پروستات، بیماری های قلبی، فشار خون بالا و بیماری تیروئید پزشک را در جریان قرار دهید.
- اگر تا به حال به داروی خاصی حساسیت داشته اید قبل از مصرف کوریزان موارد را به اطلاع پزشک برسانید.
- در صورتیکه با مصرف این دارو دچار واکنش های آلرژیک مثل قرمزی پوست، کهیر، تورم دهان، تشنج و اشکال در تنفس شدید سریعا به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.
درمان سرماخوردگی با روش های خانگی
اگرچه داروهای شیمیایی مختلفی برای درمان سرماخوردگی وجود دارد اما باید بدانید این بیماری جدی نبوده و با برخی راهکارهای خانگی و مصرف برخی از مواد طبیعی در دسترس ما قابل برطرف شدن است. در لینک های زیر با ساده ترین روش های درمان سرماخوردگی آشنا می شوید.امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com