زردآلو و خواص آن برای سلامت قلب
به گزارش مجله نایس پاتوق، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان خراسان جنوبی اظهار کرد: زردآلو غنی از گروهی آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئید ها است که نشان داده باعث محافظت زیاد در برابر بیماری ها از جمله دیابت و بیماری های قلبی می گردد.
طیبه شاهی با اشاره به خواص میوه زردآلو که به طلای تابستان معروف است، گفت: 70 گرم زردالو (تقریبا دو عدد) دارای 34 کالری، 8 گرم کربوهیدرات، 1 گرم پروتئین، 0/27 گرم چربی، 1/5 گرم فیبر بوده و 8درصد ویتامین آ روزانه، 8درصد ویتامین سی، 4درصد ویتامین ای و 4درصد پتاسیم روزانه را تامین می نماید.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اعلام کرد: زردآلو منبع خوبی برای بسیاری از آنتی اکسیدان ها از جمله بتا کاروتن و ویتامین های A، C و E است، علاوه بر این، غنی از گروهی آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئید ها است که نشان داده باعث محافظت زیاد در برابر بیماری ها از جمله دیابت و بیماری های قلبی می گردد.
شاهی با اشاره به اینکه ویتامین A نقش مهمی در جلوگیری از نابینایی شبانه، اختلال ناشی از وجود رنگدانه های روشن در چشم دارد، در حالی که ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که مستقیماً وارد چشم می گردد تا آن ها را از آسیب رادیکال آزاد محافظت کند. در صورتی که بتاکاروتن که به زردآلو ها رنگ زرد-نارنجی می بخشد به عنوان پیش ساز ویتامین A عمل می نماید.
وی با اشاره به اینکه زردآلو از نظر پتاسیم بسیار غنی است و مصرف کافی پتاسیم به جلوگیری از نفخ و حفظ فشار خون یاری می نماید، گفت: وجود چربی های سالم در هسته زردالو به کاهش کلسترول بد یاری می نماید.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: هسته های زردالو بعلاوه حاوی اسید های چرب ضروری (امگا 6 و امگا 3) هستند که به مبارزه با بیماری های قلبی، بهبود سلامت روان و داشتن مزایای دیگر یاری می نماید.
شاهی یادآور شد: در هسته های تلخ، آمیگدالین17 وجود دارد که اگر چه اثرات ضد سرطان آن در تحقیقات گزارش شده، ولی مصرف بالای این ماده تلخ باعث سرگیجه، سردرد، تهوع و استفراغ، تنفس سریع و پی در پی، ضربان قلب سریع، بی قراری، ضعف و حتی می تواند منجر به آسیب قلب، مغز و اعصاب گردد و حتی ممکن است منجر به مرگ گردد.
منبع: فرارو