با چه غذاهایی طولانی تر عمر می کنیم؟
به گزارش مجله نایس پاتوق، توصیه های علمی زیادی در رابطه با رژیم غذایی و گنجاندن یا حذف بعضی مواد غذایی مدام شنیده می گردد، اما دانشی که غذا و سلامت را به هم ربط می دهد، اغلب چندان شفاف نیست. یک مطالعه تازه که یکی از جامع ترین مطالعات تا امروز است، چهار الگوی غذایی را معرفی می نماید که خطر مرگ و میر ناشی از تغذیه غلط را کاهش می دهد.
به گزارش عصر ایران، محققان با تجریه و تحلیل الگوهای غذایی 119315 نفر در طول 36 سال، محققان این الگوها را با چهار مجموعه رژیم غذایی سالم که به رسمیت شناخته شده، مقایسه کردند: شاخص رژیم غذایی سالم، رژیم غذایی مدیترانه ای جایگزین، شاخص رژیم غذایی سالم گیاهی و شاخص تغذیه سالم جایگزین.
این مطالعه نشان داد که رعایت حداقل یکی از این الگوها خطر مرگ زودرس به هر علتی و همین طور بیماری های قلبی عروقی، سرطان و بیماری های تنفسی را کاهش می دهد. اگرچه این رژیم های غذایی با هم متفاوتند، اما همه آن ها شامل غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، آجیل و حبوبات هستند.
محققان اعلام کردند که این یافته ها، با دستورالعمل های رژیم غذایی برای آمریکایی ها (DGAs) مطابقت دارد. این دستورالعمل ها شامل چندین الگوی غذایی سالم، مطابق با ترجیحات، فرهنگ های غذایی و نیازهای شخصی افراد است، به گونه ای که آسیبی به بدن نرساند.
فرانک هو، اپیدمیولوژیست تغذیه از دانشکده بهداشت عمومی تی اچ چان هاروارد می گوید: دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها (DGAs) طوری برنامه ریزی شده تا سلامتی را ارتقا و بیماری های مزمن را کاهش دهد. بنابراین آنالیز ارتباط بین الگوهای غذایی توصیه شده به وسیله DGAs و آنالیز پیامدهای آن روی شرایط سلامت در بلندمدت و به خصوص مرگ و میر بسیار مهم است.
برای مثال، شاخص تغذیه سالم، مقادیر تعیینی برای تمام گروه های غذایی اصلی، از جمله میوه ها، سبزیجات و لبنیات ارائه می دهد. رژیم غذایی مدیترانه ای جایگزین جامع است و داده های مربوط به میوه ها، ماهی، آجیل، الکل و غیره را در بر می گیرد.
شاخص رژیم غذایی گیاهی سالم، غذاهای سالم گیاهی (مانند سبزیجات و غلات کامل) را در مقابل غذاهای گیاهی ناسالم (مانند غلات تصفیه شده و غذاهای با قند بالا) و غذاهای حیوانی رتبه بندی می نماید. شاخص تغذیه سالم جایگزین، همه چیز از سبزیجات گرفته تا نوشیدنی های شیرین و ارتباطشان با بیماری های مزمن را شامل می گردد.
اگرچه این تحقیق نمی تواند به طور قطعی بگوید که این عادات غذایی خاص باعث طول عمر طولانی تر می شوند، اما به شکل واضح مزایای خوب غذا خوردن را تعیین می نماید.
طبق DGAs از هر 10 بزرگسال در ایالات متحده 6 نفر با حداقل یک بیماری مزمن مرتبط با رژیم غذایی خود زندگی می نمایند. در همین حال، پایبندی به این دستورالعمل ها در سال های اخیر بهبود چندانی نداشته است.
اگرچه توصیه ها با توجه به سن و شرایط سلامتی هر کس فرق دارد، اما حبوبات، غلات کامل و سبزیجات اغلب به همه توصیه می گردد و ماهی، تخم مرغ و لبنیات معمولا بهتر است در حد اعتدال مصرف شوند.
اگر می خواهیم زندگیمان تا حد امکان طولانی تر گردد، باید خود را به رعایت یک رژیم غذایی سالم متعهد کنیم.
تحقیق اخیر در JAMA Internal Medicine منتشر شده است.
منبع: فرارو