توافق نهایی درباره سند قانون اساسی سودان
به گزارش مجله نایس پاتوق، میانجیگر اتحادیه آفریقا در سودان از توافق نهایی میان شورای نظامی انتقالی و ائتلاف گروه های موسوم به آزادی و تغییر بر سر سند قانون اساسی این کشور اطلاع داد.

محمد حسن لبات، میانجیگر اتحادیه آفریقا در سودان در کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: به مردم سودان، دنیا و آفریقا اعلام می کنم که اعضای هیئت شورای نظامی انتقالی و ائتلاف گروه های موسوم به آزادی و تغییر درباره سند قانون اساسی سودان به توافق نهایی دست یافتند.
وی اضافه کرد، دو طرف در حال کوشش برای انجام تمهیدات لازم به منظور امضای نهایی سند قانون اساسی سودان هستند.
میانجیگر اتحادیه آفریقا به جزئیات این توافق اشاره نکرد.
تلویزیون سودان نیز نیمه شب گذشته و پیش از اینکه لبات توافق نهایی میان طرف های سودانی را اعلام کند، از رفع شدن موارد اختلاف دو طرف درباره سند قانون اساسی اطلاع داد.
تلویزیون سودان همچنین با اشاره به توافق میان گروه های آزادی و تغییر و سه حزب دیگر در آدیس آبابا اظهار داشت که دو طرف آنالیز سند صلح منعقد شده با جبهه انقلابی را شروع کردند.
به همین دلیل، الجزیره به چند بند از پیش نویس سند قانون اساسی سودان اشاره نمود. طبق اعلام الجزیره، این توافق شامل معین نسبت نمایندگی در مجلس، تشکیلات شورای حاکمیتی و شورای وزیران و همچنین انحلال شورای نظامی انتقالی به محض امضای سند قانون اساسی می گردد.
از سوی دیگر، آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی نیز در این باره اظهار کرد: مذاکرات سودان به نتایج مثبتی دست یافته و به شکل بسیار خوبی در حال جریان است و ما به موفقیت آمیز بودن آن خوشبین هستیم.
همچنین خبرنگار الجزیره در سودان درباره جزئیات این توافق گفت، در مذاکرات میان گروه های آزادی و تغییر و شورای نظامی مسأله تبعیت نیروهای مسلح از شورای حاکمیتی نیز حل و فصل شد. همچنین توافق شد که نیروهای واکنش سریع در دوره انتقالی تابع فرماندهی کل نیروهای مسلح سودان باشند.
وی اضافه کرد: مذاکرات میان طرف های سودانی همچنین شامل حل و فصل اختلافات درباره معین وزیر دادگستری، رئیس دستگاه قضا و دادستانی کل می گردد و در حال حاضر اختلافات میان آنها در سه مسأله مرتبط با مقررات عمومی، ساختار کمیسیون ها و ساختار نیروهای واکنش سریع منحصر شده است.
به همین دلیل، یک منبع در ائتلاف گروه های آزادی و تغییر گفت که اختلافات موجود طی چند ساعت آینده حل و فصل می شوند و سپس سند قانون اساسی امضا خواهد شد.
این درحالی است که چند منبع آگاه از شکل گیری اختلاف میان اعضای هیئت مذاکره کننده گروه های آزادی و تغییر اطلاع دادند.
خبرگزاری رویترز نیز در این باره گزارش داد که طرف های سودانی توافق کردند که دستگاه اطلاعات این کشور تحت نظارت شورای حاکمیتی و شورای وزیران باشد.
از سوی دیگر، علی رغم اینکه مذاکرات میان شورای نظامی و ائتلاف گروه های آزادی و تغییر تا آخرین لحظات آدینه شب ادامه یافت اما ملت سودان به دنبال اعلام توافق نهایی میان آنها درباره سند قانون اساسی در خارطوم و شهرهای دیگر به جشن و شادی پرداختند.
به همین دلیل صدها سودانی با حضور در خیابان های خارطوم شعارهایی را در راستای تأیید توافق انجام شده سر دادند.
شهروندان سودانی همچنین خواهان پیشرفت بیشتر در توافقات انجام شده درباره موارد اختلافی مانند نسبت نمایندگی مجلس و پیوستن نیروهای واکنش سریع به نیروهای مسلح شدند.
خبرنگاران سودانی که در اتاق کنفرانس پس از توافق حضور داشتند هم پس از اعلام توافق ابراز خوشحالی کردند و بعضی از آنها شعار غیرنظامی، غیرنظامی را سر دادند.
شورای نظامی انتقالی سودان و ائتلاف گروه های آزادی و تغییر پیشتر نیز توافق نموده بودند که کشورشان در یک دوره انتقالی و به مدت سه سال توسط شورای حاکمیتی اداره گردد. ، ایسنا
منبع: ایران آنلاین