استاندارد سکاندار راهنمایی انقلاب چهارم صنعتی در کشور باشد
به گزارش مجله نایس پاتوق، به گزارش خبرنگاران، سودابه یحیی زاده ظهر پنجشنبه در همایش روز جهانی استاندارد اضافه نمود: مقامات تصمیم ساز کشور به خوبی به مسئله استاندارد واقف هستند و آنها این موضوع را به خوبی رصد، نقد، راهنمایی و راهنمایی می نمایند و تصویب قانون سازمان ملی استاندارد در سال گذشته مصداق آن است.

وی با بیان اینکه زمینه فعالیت در تمام حوزه ها از بخش دولتی تا خصوصی و دانشگاه ها فراهم شده است، توضیح داد: انقلاب صنعتی چهارم به سرعت رو به پیشرفت است و با دو نگاه متفاوت آنالیز می گردد که هم می گردد از آن به عنوان تهدید و هم فرصت یاد کرد.
معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران توضیح داد: برای پذیرفتن مسئولیت راهنمایی سرعت انقلاب چهارم صنعتی توسط استاندارد باید به این باور برسیم که استاندارد می تواند به عنوان زبان مشترک سکاندار این حوزه باشد.
یحیی زاده گفت: استقرار نظام اجتماعی احتیاجمند چند هدف مهم است که مشخص استانداردها که به واسطه مقامات سیاستگذار و مسئولین کنترل کیفیت صورت می گیرد باید به گونه ای باشد که مورد استقبال مجامع بین المللی نیز قرار گیرد.
وی تدوین استانداردها را بعد دیگر استقرار نظام اجتماعی دانست و گفت: استانداردهاباید به گونه ای تدوین شوند که به عنوان سند علمی توسط تمامی ذینفعان از تولیدنمایندگان تا مصرف نمایندگان مورد استفاده قرار گیرند.
معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران بیان نمود: نمایندگان باید دغدغه تولیدنمایندگان و مصرف نمایندگان را بدانند،و استانداردهایی که تدوین می گردد باید مورد اجماع نظر ملی و بین المللی قرار گیرد و ایران در حال حاضر در تدوین استانداردها احتیاج مشارکت است و در حوزه نانو رتبه 4 بین المللی را به خود اختصاص داده است.
یحیی زاده گفت: تعهد و پایبندی به اجرای استانداردها بدون نگاه پلیسی را از دیگر ابعاد مورد احتیاج برای استقرار نظام اجتماعی دانست و هر کدام از افراد جامعه باید نسبت به استفاده از کالاهای استاندارد تعهد داشته باشند و این فرهنگ باید با آموزش در خانه دانشگاه و غیره تقویت گردد.
وی همچنین توضیح داد: نهادهای اجرایی خصوصی و غیره موظف شدند در تدوین قانون و مشخص استانداردها مشارکت نمایند، و برای اجرای نظام استانداردسازی که در قانون به عنوان طرح تدوین از آن یاد می گردد مشارکت تمامی آحاد جامعه مورد احتیاج است.
معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران بیان نمود:قانون و زیرساخت و حمایت دولت و بخش خصوصی مهمترین بخشهای مشخص استاندارد و تدوین آن هستند.
یحیی زاده با اشاره به اینکه قانون ما در این حوزه قوی است، توضیح داد: نخستین جلسه شورای عالی استاندارد با ترکیب جدید و بیشترین حضور نمایندگان و مقامات ارشد کشور شهریور ماه سال جاری برگزار گردید و استانداردهایی که ضامن ایمنی باشند در این جلسه با رای اکثریت مورد تصویب نهاده شد.
معاون سازمان استاندارد کشور گفت: باید صندلی کشور در سطح بین الملل هم تقویت گردد، که در حال حاضر کشور ما بین 163 کشور رتبه 22 را در زمینه استاندارد به خود اختصاص داده است و برای اولین بار کشور ایران عضو هیئت مدیره استاندارد جهانی است که در این صورت می توانیم منافع، نظرات و اهدافمان را در تصویب قوانین استاندارد جهانی اعمال کنیم.
معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران اضافه نمود: تعداد متخصصین مشخص استاندارد در سطح کشور 800 نفر هستند که در استان ها بحث ظرفیت شناسی باید راهنمایی گردد و شناسایی ظرفیتهای مناطق از اهداف توسعه پایدار در مجامع بین المللی است.منبع: خبرگزاری مهر