کاشت گیاه دارویی کاکوتی در باغچه و گلدان

به گزارش مجله نایس پاتوق، گیاه کاکوتی از دسته گیاهان دارویی بوده، به وسیله کاشت مستقیم بذر تکثیر میشود. گیاه کاکوتی برای رشد به نور زیاد و آبیاری منظم احتیاج دارد.

کاشت گیاه دارویی کاکوتی در باغچه و گلدان

جهت دریافت خدمات طراحی ویلا در شمال با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

گیاه کاکوتی از تیره نعنائیان و با گیاه آویشن هم خانواده است. به کاکوتی، آویشن برگ باریک نیز گفته میشود. نامهای دیگر این گیاه، کاکوتو، پونه کوهی، علف کبک، اشتویا، پلنگ مشک، کهلیک اوتی و برخی نامهای دیگر است. عطر این گیاه دارویی پرخاصیت بسیار نزدیک به گیاه آویشن و کمی هم شبیه به گیاه پونه است. قسمتهای هوایی گیاه شامل برگ و گل آن استفاده دارویی فراوان در طب سنتی و صنعت داروسازی دارد. تقویت بدن و نیروی جنسی، خاصیت ضدعفونی نماینده، ضد سرماخوردگی، مقوی قلب، تقویت معده، قاعده آور، خلط آور، صفرا بر و ... از خواص درمانی کاکوتی است. برای آشنایی بیشتر با خواص درمانی و استفاده از گیاه دارویی کاکوتی در طب سنتی میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.

خواص کاکوتی چیست؟

همچنین در ادامه این مطلب نحوه کاشت این گیاه در باغچه و گلدان گردآوری شده است. با خبرنگاران همراه باشید.

مشخصات ظاهری و گیاه شناسی کاکوتی

کاکوتی گیاهی چند ساله با بوته های پر پشت (پر ساقه)، پایا، اغلب به صورت بوتههای انبوه و به رنگ سبز یا سبز مایل به خاکستری است که ارتفاع آن بین 10 تا 50 سانتیمتر میباشد.

این گیاه دارای ساقه های متعدد اما تکی است که معمولا از ناحیه قاعده گیاه منشعب شدهاند . برخی ساقه ها کوتاه و برخی بلندتر هستند. ساقه های گیاه کاکوتی در قاعده سخت و کم وبیش چوبی، پوشیده از برگ، ساده به صورت ساقههای گلدار ایستاده یا خیزان، گاهی خزنده و در انتهای گل آذین است.

برگهای کاکوتی معطر است. سر نیزهای یا خطی متمایل به سر نیزهای که در قاعده باریک میشود و اکثرا دارای دمبرگی کوتاه و در بخشهای بالا دارای موهای لطیف است. گلهای این گیاه به رنگ سفید یا صورتی یا ارغوانی، بدون دمگل، مجتمع، گل آذین، کپه ای و متراکم است که در انتهای آن کروی یا تخم مرغی، پهن و دراز است.

نحوه کاشت گیاه کاکوتی در باغچه و گلدان

گیاهان دارویی از جمله کاکوتی، به مراقبت کمی نیاز داشته و علاوه بر جنبه زینتی، در صورتی که با روشهای مصرف این گیاه آشنا باشید، می توانید با مشورت پزشک یا متخصصین داروهای گیاهی آن را در موارد لازم و به منظور درمان خانگی مصرف کنید.

همچنین جالب است بدانید کارخانجات فراوری نماینده داروهای گیاهی، معمولاً آمادگی دارند تا برگها، گلها و یا ساقههای انواع گیاهان دارویی فراوری شده را خریداری نمایند که این می تواند در مناطق روستایی منبع درآمد خانواده و یا حداقل یاری هزینه باشد .

طریقه ازدیاد و تکثیر گیاه کاکوتی

کاکوتی به وسیله بذر و به طور مستقیم در زمین اصلی یا تهیه نشا و انتقال آن در زمان مناسب به بستر اصلی تکثیر میشود.

بهترین زمان کاشت گیاه، اواخر تابستان تا اوایل پاییز است.

شرایط محیط برای رشد گیاه کاکوتی

شرایط اکولوژیکی مورد نیاز رشد گیاه دارویی کاکوتی عبارتند از:

  • نور: کاکوتی به نور زیاد برای رشد و مکان روشن نیاز دارد.
  • خاک: ضروری است خاک گلدان برای کاشت این گیاه، از زهکشی خوب و کاملی برخوردار باشد. همچنین در خاک های غنی از مواد آلی و حاصلخیز رشد بهتری از خود نشان می دهد .
  • آبیاری: نیاز آبی گیاه متوسط بوده و ضروری است آبیاری به صورت منظم انجام شود.
  • کوددهی: به طور کلی دادن کودهای تقویتی و کود کامل به رشد بهینه این گیاه یاری می نماید .

سایر کاربردهای گیاه کاکوتی

  • کاکوتی در نواحی کوهستانی ایران (به ویژه کردستان) به عنوان ادویه در غذا، کاربرد وسیعی دارد و در پخت غذاهای ایتالیایی جایگزین بهتری نسبت به آویشن است.
  • از برگهای خرد شده کاکوتی به عنوان طعم دهنده دوغ میتوان استفاده کرد.
  • چوپانان و کوهنوردان گیاه کاکوتی را جمعآوری و با این گیاه تازه چای درست مینمایند.
  • در آذربایجان در فصل بهار مردم محلی این گیاه را جمع آوری و به چای اضافه مینمایند، همچنین استفاده از خشک شده این گیاه به صورت پودر در این منطقه مرسوم بوده واز خواص کاکوتیبرای درمان ناباروری در این منطقه استفاده میشود.
  • برای درست کردن چای کاکوتی: سه نوبت در روز، در هر نوبت 1 قاشق چایخوری (2 تا 3 گرم) از پودر گیاه را در 1 فنجان آب جوش بریزید، پس از مدت 10 دقیقه آن را صاف و بعد از غذا میل کنید.

منابع: کتاب دائره المعارف گیاهان دارویی، سایت نارگیل

منبع: setare.com
انتشار: 1 دی 1399 بروزرسانی: 1 دی 1399 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 1300

به "کاشت گیاه دارویی کاکوتی در باغچه و گلدان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاشت گیاه دارویی کاکوتی در باغچه و گلدان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید