معرفی ثروتمندترین کشورها در آسیا
به گزارش مجله نایس پاتوق، 8 مورد از ثروتمندترین کشورها در آسیا
قاره کهن و پهناور آسیا یکی از رو به رشدترین اقتصادها در جهان را دارد و بعضی از ثروتمندترین و پیشرفته ترین کشورها در این قاره قرار گرفته اند. امروز قصد داریم بعضی از ثروتمندترین کشورها در آسیا را به شما معرفی کنیم که با پیشرفت های تکنولوژی و سرمایه گذاری عظیمی که در صنعت و اقتصاد داشته اند توانسته در زمره کشورهای مرفه جهان جای بگیرند. با خبرنگاران همراه باشید.
1-ماکائو، چین
ماکائو منطقه ای خودمختار است که رسما بخشی از خاک کشور چین به حساب می آید. ماکائو 650900 نفر جمعیت دارد که در مساحتی کمتر از 30.5 کیلومتر مربع زندگی می نمایند و به این ترتیب، متراکم ترین منطقه مسکونی در جهان به شمار می رود. اقتصاد ماکائو عمدتا بر مبنای صنعت توریسم و گردشگری است و صادرات منسوجات و پوشاک و همین طور خدمات و سرویس های مالی مثل بانکداری هم از جمله بخش های درآمدزای ماکائو به حساب می آیند. بیش از 50% فراوری ناخالص داخلی (GDP) ماکائو به زمینه های صنعت توریسم، گردشگری و تفریحات توریستی متکی است. منطقه خودمختار ماکائو روابط تجاری-بازرگانی بسیار مناسبی با بیش از 120 کشور و منطقه در جهان دارد و از این راه ثروت زیادی برای خود دست و پا نموده است. جالب است بدانید آمار ورود گردشگران خارجی به ماکائو از رقم 9.1 میلیون در سال 2000 به رقم شگفت انگیز 22 میلیون مسافر در سال 2006 افزایش پیدا نموده است.
2- قطر
کشور قطر در منطقه خاورمیانه و در ساحل خلیج فارس قرار گرفته و یکی از ثروتمندترین کشورها در آسیا به حساب می آید. سرانه فراوری ناخالص داخلی این کشور به ازای هر نفر 59.330.9 دلار آمریکا برآورد شده است. کشور قطر تنها با کشور عربستان سعودی مرز خشکی دارد و با کشورهای حاشیه خلیج فارس هم مرز آبی دارد.
اقتصاد کشور قطر عمدتا بر استخراج و صادرات و فروش نفت و گاز طبیعی بنا شده است و این امر 70% درآمد دولتی کشور، بیش از 85% درآمد صادرات و بیش از 60% فراوری ناخالص داخلی را تشکیل می دهد. قطر با این که کشور کوچکی است که اما ذخایر غنی و عظیمی از نفت و گاز در اختیار دارد که اقتصاد و توسعه پایدار این کشور را حداقل تا 22 سال آینده تضمین می نماید.
3- سنگاپور
سنگاپور نیز با 52.960.7 دلار فراوری ناخالص داخلی به ازای هر نفر (GDP) در رتبه سوم ثروتمندترین کشورها در آسیا قرار می گیرد. این کشور مرفه و پیشرفته که در جنوب شرق آسیا قرار گرفته از یک جزیره اصلی و 62 جزیره کوچک تر تشکیل می گردد. اقتصاد سنگاپور عمدتا بر پایه تجارت و بازرگانی بنا شده است و یکی از سهل گیرانه ترین و سالم ترین اقتصادهای جهان را دارد. سرمایه گذاری های کلانی که در زمینه تجارت و جذب سرمایه های خارجی صورت گرفته توانسته شمار زیادی از سرمایه گذاران کلان جهان را به سنگاپور بکشاند. سنگاپور بیش از هر چیز به خاطر پیشگام بودن در زمینه های کارآفرینی و نوآوری های مالی شهرت دارد و از هر ایده جدید و بدیعی در این مورد استقبال می نماید. بندر سنگاپور از نظر حجم و وزن بار و کالا جابجا شده در رتبه دوم جهان قرار می گیرد.
4- هنگ کنگ
یکی دیگر از ثروتمندترین کشورهای جهان باز هم منطقه ای خودمختار از جمهوری خلق چین است که امروزه به یکی از مهم ترین قطب های تجاری و مالی جهان تبدیل شده است. هنگ کنگ مساحتی بالغ بر 1104 کیلومتر مربع دارد و در این مساحت بیش از 7.2 میلیون نفر ساکن هستند. فراوری ناخالص داخلی (GDP) هنگ کنگ حدود 43.681.1 دلار است و به این ترتیب، هنگ کنگ در رده چهارم ثروتمندترین کشورها در آسیا قرار می گیرد.
اقتصاد هنگ کنگ به شدت به تجارت بین المللی و امور مالی وابسته است و یکی از مراکز مالی-تجاری بین المللی جهان به حساب می آید. این کشور مالیات بر درآمد بسیار پایینی دارد و یکی از آزادترین اقتصادها در جهان را دارد. بندر هنگ کنگ یکی از عظیم ترین بنادر در جهان از نظر حجم بار و کالای جابجایی است.
5- ژاپن
ژاپن پس از جنگ جهانی دوم با برنامه ریزی های مدونی که داشت توانست در جنبه های مختلف پیشرفت های زیادی انجام بدهد و امروزه به یکی از ثروتمندترین کشورها در آسیا تبدیل گردد. این کشور در شرق آسیا و در ساحل اقیانوس آرام قرار گرفته است و با 38.894.5 دلار فراوری ناخالص داخلی در رتبه پنجم ثروتمندترین کشورها در آسیا قرار می گیرد. اقتصاد ژاپن تا حد زیادی به صنعت فراوری اتومبیل و خودروسازی و وسایل الکترونیکی وابسته است؛ به طوری که این کشور را در در بین 3 فراورینماینده اتومبیل در جهان قرار داده است. ژاپن یکی از مبتکرترین و خلاق ترین کشورهای جهانست و همیشه توانسته خود را در بین اقتصادهای عظیم جهان مطرح کند.
6- امارات متحده عربی
سرانه فراوری ناخالص داخلی امارات متحده عربی 37.622.2 دلار است و به این ترتیب این کشور عربی را در رتبه ششم ثروتمندترین کشورهای جهان قرار می دهد. امارات در خاورمیانه و در حاشیه خلیج فارس قرار گرفته و با سرمایه گذاری های کلانی که در زمینه توریسم و گردشگری و صنایع دیگر انجام داده به ثروت فراوانی دست پیدا نموده است. کشور امارات 9.2 میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد، 7.8 میلیون مهاجر و تنها 1.4 میلیون نفر بومی امارات هستند.
اقتصاد کشور امارات متحده عربی از نظر فراوری ناخالص داخلی دومین اقتصاد عظیم در بین کشورهای عضور شورای همکاری خلیج (بعد از عربستان) است. شهر دبی و شهرهای توریستی دیگر مثل شارجه و ابوظبی نقش بسیار مهمی در رشد شگفت انگیز اقتصاد این کشور داشته اند. با این حال، هنوز هم اقتصاد امارات تا حد زیادی به درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز و فرآورده های نفتی وابسته است.
7- کره جنوبی
کشور کره جنوبی یکی دیگر از ثروتمندترین کشورها در آسیا است که در دهه های اخیر توانسته به صندلی و ثبات مالی بسیار خوبی دست پیدا کند. این کشور مالی متنوع دارد و با 27.538.8 دلار یکی از عظیم ترین اقتصادهای منطقه به حساب می آید. این کشور پیشرفته و توسعه یافته به خاطر برندهای مشهور بین المللی اش مثل سامسونگ و ال جی الکترونیک معروف است. اقتصاد کره جنوبی تا حد زیادی به تجارت و تبادلات بازرگانی بین المللی وابسته است و کارخانجات و نیروی کار ماهر و متخصص این کشور باعث سودآوری زیادی برای کره شده اند.
8- برونئی
برونئی در جزیره ای به همین نام و در جنوب شرقی آسیا قرار گرفته است و با این که کشوری بسیار کوچک است اما در بین ثروتمندترین کشورها در آسیا جای می گیرد. سرانه فراوری ناخالص داخلی این کشور 26.938.5 دلار به ازای هر نفر است و به این ترتیب در رتبه هشتم این لیست قرار می گیرد. برونئی مرز ساحلی مشترک و طولانی با دریای جنوبی چین و مرز خشکی با کشور مالزی دارد. اقتصاد برونئی اگرچه کوچک است اما به نسبت فاکتورهایی مثل رشد، توسعه پایدار و ثبات مالی و محیط مناسب برای کارآفرینی و سرمایه گذاری در بین کشورهای مرفه آُسیا قرار می گیرد. صادرات نفت و گاز سود و درآمد زیادی را به اقتصاد این کشور تزریق می نماید. برونئی سومین استخراج نماینده نفت در جنوب شرق آسیا و چهارمین فراورینماینده گاز طبیعی مایع در جهان است.
9- بحرین
آخرین مورد از ثروتمندترین کشورها در آسیا کشور کوچک بحرین است که در خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس قرار گرفته است. این کشور1234571 نفر جمعیت دارد که از این میان، 666172 نفر مهاجر و خارجی هستند. کشور بحرین سریع الرشدترین اقتصاد را در جهانی عرب دارد و دوازدهمین اقتصاد آزاد در خاورمیانه به حساب می آید. بخش اعظم صادرات بحرین را فرآورده های نفتی تشکیل می دهند. هرچند در کنار صادرات نفتی، فراوریات آلومینیوم، زمینه های مالی و فراوریات مصالح هم بخش قابل توجهی از سود و درآمد این کشور را تشکیل می دهند. سرانه فراوری ناخالص داخلی بحرین 22.354.2 دلار به ازای هر نفر است و به این ترتیب این کشور کوچک عربی را در بین ثروتمندترین کشورها در آسیا قرار می دهد.
منبع: worldatlas.com
منبع: الی گشت