طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی خوشمزه و جا افتاده

به گزارش مجله نایس پاتوق، طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی، یکی از رایج ترین روش ها برای درست کردن این خورشت اصیل ایرانی است. در این روش، طعم لذیذ و نرم گوشت گوسفندی با طعم متفاوت بامیه و عطر زعفران و رب گوجه فرنگی ترکیب می گردد. برای همین این روش، نسبت به دیگر روش های درست کردن خورشت بامیه مثل خورشت بامیه با لپه و خورشت بامیه با مرغ فرق دارد. برای یاد گرفتن طرز پخت خورشت بامیه با گوشت گوسفندی با این مطلب همراه باشید.

طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی خوشمزه و جا افتاده

مواد لازم برای طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی

  • گوشت گوسفندی 250 گرم
  • بامیه 200 گرم
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • گوجه فرنگی میانه 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آب لیموی تازه 1 تا 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده به میزان لازم
  • نمک فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

مراحل طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی

مرحله اول: سرخ کردن پیاز و سیر

اولین مرحله در درست کردن خورشت بامیه ایرانی با گوشت گوسفندی، با سرخ کردن پیاز و سپس سیر آغاز می گردد.

پس ابتدا پیاز خود را بشویید و پوست بکنید. شما به جای یک پیاز بزرگ می توانید از 2 عدد پیاز میانه هم بهره ببرید. پس از اینکه پیاز را پوست کندید، آن را به صورت نگینی خرد کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار داده و به آن هر روغنی که دوست دارید (مایع یا جامد) اضافه کنید. صبر کنید تا روغن گرم گردد، سپس پیازها را اضافه کنید. باید آنقدر به سرخ کردن پیازها ادامه بدهید که رنگ پیازها تغییر نموده و کاراملی گردد.

سیرها را هم به صورت ریز خرد نموده یا رنده کنید و پس از کاراملی شدن پیازها، به قابلمه اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر طعم سیر را دوست ندارید، می توانید آن را از مواد لازم حذف کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن گوشت گوسفندی و ادویه ها

پس از اینکه عطر سیر بلند شد، وقت آن می رسد که گوشت های گوسفندی را به قابلمه اضافه کنید. شما می توانید از بخش های مختلف گوشت گوسفندی مثل مغز ران یا ماهیچه برای درست کردن این خورشت بهره ببرید. بهتر است گوشت مورد نظر را به تکه های مکعبی 2 تا 3 سانتی متری خرد کنید تا زمان پختن گوشت کمتر شده و زودتر مغزپخت گردد.

پس از ریختن گوشت ها در قابلمه، آن ها را هم بزنید تا با پیازها و سیر ترکیب شوند. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر نموده و از قرمزی خارج شد، ادویه ها را اضافه کنید.

چنانچه دوست دارید خورشت بامیه شما به سبک خورشت های بامیه اصیل جنوبی تند و تیز گردد، باید چاشنی خورشت بامیه را به روش جنوبی ها تهیه کنید. پس حتما از فلفل قرمز، پاپریکا و کمی زنجبیل هم در کنار ادویه های اصلی شامل نمک، زردچوبه و فلفل سیاه بهره ببرید.

مرحله سوم: اضافه کردن پوره و رب گوجه فرنگی

پس از اینکه گوشت ها به خوبی تفت خوردند و عطر ادویه ها بلند شد، نوبت به اضافه کردن پوره و رب گوجه فرنگی می رسد.

برای این کار، ابتدا گوجه فرنگی ها را رنده کنید و پوستشان را بگیرید و به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا آب گوجه فرنگی ها کاملا کشیده گردد. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رب سرخ گردد و رنگ باز کند. زعفران دم نموده (در صورت تمایل) و آب لیمو را هم در همین مرحله اضافه کنید.

حالا به قابلمه 4 لیوان آب جوشیده اضافه نموده و در قابلمه را بگذارید. اجازه بدهید تا خورشت شما به مدت حداقل 2 تا 3 ساعت با شعله کم بپزد تا گوشت ها کاملا مغزپخت شده و نرم شوند.

مرحله چهارم: آماده کردن بامیه ها و اضافه کردن به خورشت

در طول مدتی که خورشت شما مشغول پختن و جا افتادن است، به سراغ آماده کردن بامیه ها بروید. شما ابتدا باید بامیه ها را بشویید. اما توجه داشته باشید که اگر نمی خواهید خورشت بامیه شما لزج و کش دار گردد، از کندن سر بامیه ها خودداری کنید.

فقط کافی است بامیه های شسته شده را در یک ماهیتابه ریخته و به همراه کمی روغن، به مدت چند دقیقه تفت بدهید.

در روش دوم و سالم تر برای آماده کردن بامیه ها، می توانید آن ها را بلانچ کنید. در روش بلانچ کردن (blanching)، ابتدا باید آب را به جوش بیاورید. سپس بامیه ها را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید و پس از گذشت تقریبا 5 دقیقه، آن ها را خارج نموده و فورا به آب سرد منتقل کنید. در این روش، بامیه های شما به اصطلاح بلانچ می شوند و آماده هستند تا به خورشت منتقل شوند.

پس بامیه ها را هم، در خورشت بریزید و به غذای خود به مدت یک ساعت دیگر زمان بدهید تا کاملا جا بیفتد.

حالا خورشت بامیه شما آماده است. این غذا را می توانید در کنار برنج سرو کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی

در این مطلب با روش درست کردن خورشت بامیه با گوشت گوسفندی خوشمزه و جا افتاده آشنا شدیم. شما می توانید تا زمانی که بامیه به صورت تازه و آماده در دسترس است، این غذا را تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

در ادامه، نکات تکمیلی برای آموزش خورشت بامیه و هرچه خوشمزه تر درست کردن این خورشت را آنالیز می کنیم.

چه کار کنیم که بامیه در خورشت لیز و کشدار نگردد؟

لزج شدن بامیه، همان دلیلی است که باعث می گردد خیلی ها به کل قید درست کردن و خوردن خورشت بامیه را بزنند و خودشان را از خواص بامیه محروم نمایند. باید بدانید که اگر روش صحیح و اصولی پختن بامیه را رعایت کنید، می توانید تا حد بسیار زیادی جلوی لزج شدن بامیه را بگیرید. برای اینکه بامیه در خورشت لزج و کش دار نگردد، چند نکته کلیدی وجود دارد که باید رعایت کنید:

  1. برای جلوگیری از این اتفاق، همواره بامیه را قبل از اضافه کردن به خورشت، در کمی روغن با حرارت میانه سرخ کنید تا کمی طلایی گردد. این کار باعث می گردد تا لیزی طبیعی بامیه از بین برود یا کاهش پیدا کند.
  2. بعلاوه انتخاب صحیح بامیه هم مهم است. در موقع خرید، بامیه های ریز و تازه را انتخاب کنید. این بامیه ها لیزی کمتری دارند و طعم بهتری هم می دهند. بامیه های بزرگ معمولاً لزج تر هستند و بافت مناسبی ندارند.
  3. روش دیگر، جدا نکردن کلاهک بامیه است. هنگام پاک کردن بامیه، نباید به قسمت بالایی آن (کلاهک) زیاد آسیب بزنید یا آن را بیش از حد ببرید. این کار باعث می گردد که داخل آن باز گردد و مواد لزج بیرون بیاید.

طرز تهیه خورشت بامیه با لپه و گوشت

در برخی از منطقه ها کشور، به خورشت بامیه لپه هم اضافه می گردد. در واقع این غذا، ترکیبی از خورشت قیمه و خورشت بامیه است و طعمی بین این دو غذا دارد. برای طرز تهیه خورشت قیمه بامیه جا افتاده و خوشمزه، نصف پیمانه لپه را از چند ساعت قبل بخیسانید و سپس به مدت 30 دقیقه نیم پز کنید. سپس لپه ها را به ترکیب پیاز و گوشت در حال سرخ شدن اضافه کنید. پس از اینکه لپه ها تفت خوردند، بقیه مراحل تهیه خورشت را به شیوه بالا دنبال کنید.

طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ

اگر شما جزو هواداران گوشت گوسفندی و به کل گوشت قرمز نیستید یا رژیم غذایی خاصی دارید که شما را از خوردن گوشت منع می نماید، نگران نباشید. خورشت بامیه را می توانید با مرغ هم تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. برای درست کردن خورشت بامیه با مرغ، کافی است از هر جای مرغ که دوست دارید، مثل ران یا سینه و حتی فیله مرغ بهره ببرید. سپس تمام مراحل درست کردن غذا را به شیوه بالا دنبال کنید.

تنها تفاوت بین این غذا و خورشت بامیه با گوشت گوسفند، در مدت زمان پخت آن است. در این روش، با توجه به زودتر پختن گوشت مرغ، کوتاه تر می گردد.

راز خوشمزگی خورشت بامیه در چیست؟

راز خوشمزگی خورشت بامیه در چند نکته مهم و ترکیب درست طعم ها، مواد تازه، و رعایت اصول پخت نهفته است. ما در مطلب بالا همه چیز را برای پختن یک خورشت بامیه مجلسی و خوشمزه به شما گفتیم. پختن درست مواد در کنار استفاده از ادویه های مناسب، باعث می گردد که شما یک خورشت بامیه جا افتاده و بسیار لذیذ داشته باشید.

اگر شما هم روش و ترفند خاصی برای درست کردن یک خورشت بامیه خوشمزه با گوشت گوسفندی دارید، حتما با ما در میان بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 7 مرداد 1404 بروزرسانی: 7 مرداد 1404 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 2401

به "طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی خوشمزه و جا افتاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی خوشمزه و جا افتاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید