رژیم غذایی سالم و کاهش خطر ابتلا به پارکینسون؟!

به گزارش مجله نایس پاتوق، معمولا علائم پارکینسون از 50 سالگی نمایان می گردد. البته ممکن است از هر 20 بیمار مبتلا، علائم در یک نفر قبل از 40 سالگی بروز کند. بر اساس بنیاد پارکینسون، مردان 1.5 برابر بیشتر تحت تاثیر این بیماری قرار دارند.

رژیم غذایی سالم و کاهش خطر ابتلا به پارکینسون؟!

محققان دریافتند استفاده از یک رژیم غذایی سالم در میانسالی موجب کاهش علایم پارکینسون در سنین بالاتر می گردد. در این تحقیقات 47 هزار و 679 داوطلب از دهه 1980 میلادی، در بازه های زمانی 4 ساله، به پرسش هایی درباره رژیم غذایی خود پاسخ دادند.

سپس در سال 2012 میلادی از آن ها درباره ابتلا به دو عارضه یبوست و حرکت تند چشم در خواب که در افراد مبتلا به پارکینسون متداول است، پرس وجو شد. در سال های 2014 تا 2015 میلادی از 17 هزار و 400 نفر از این داوطلبان درباره 5 عارضه دیگر شامل از دست رفتن حس بویایی، کوررنگی، خواب آلودگی شدید در طول روز، بدن درد و افسرگی پرس وجو شد.

به گفته محققان آموزشگاه عصب شناسی آمریکا با وجود این که تحقیقات جدید رابطه علت و معلولی بین رژیم غذایی سالم و کاهش ریسک ابتلا به پارکینسون را تعیین نمی نماید، قطعا نشان می دهد که مصرف بیشتر سبزیجات، مغز ها و حبوبات در وعده های غذایی موجب کاهش خطر ابتلا به این بیماری می گردد.

البته برای اطمینان از اثرگذاری رژیم غذایی سالم بر جلوگیری از ابتلا به پارکینسون یا کاهش علایم افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، تحقیقات بیشتری ضروری است.

محرک اصلی بیماری پارکینسون یک نسخه جهش یافته از پروتئینی به نام آلفا سینوکلین است. این پروتئین در نورون های تولیدکننده دوپامین تجمع می یابد. جسم سیاه مغز پیغام های عصبی را به وسیله نخاع به عضلات مختلف ارسال می نماید و این فرآیند به وسیله ماده شیمیایی دوپامین صورت می گیرد.

به مرور زمان با تجمع آلفا سینوکلین عملکرد سلول های عصبی مختل شده و سلول ها از بین می فرایند. در این حالت مسائل حرکتی ایجاد می گردد و مراحل اولیه پارکینسون شکل می گیرد.

بیماری پارکینسون معمولا با لرزش غیر ارادی یک دست شروع می گردد و به تدریج بیشتر اندام ها را درگیر می نماید. نداشتن تعادل، درد عصبی، بی اختیاری، اختلال خواب، تعریق بیش از حد، افسردگی و اضطراب از دیگر علائم این عارضه است.

علائم اولیه بیماری عبارتند از:

لرزش بی اختیار در دست، انگشتان دست و چانه

ریز شدن دست خط

کاهش حس بویایی

اختلال خواب و بدخوابی

مشکل در حرکت و راه رفتن و کاهش تعادل

احساس سفتی و کاهش انعطاف پذیری پا ها

یبوست

کاهش تن صدا

سرگیجه و غش کردن

در مجموع می توان گفت: این عارضه ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است که به آسیب به سلول های عصبی منجر می گردد. معمولا این افراد به مرور از شرکت در اجتماع و فعالیت های اجتماعی سر باز می زنند و دچار افسردگی می شوند.

معمولا علائم پارکینسون از 50 سالگی نمایان می گردد. البته ممکن است از هر 20 بیمار مبتلا، علائم در یک نفر قبل از 40 سالگی بروز کند. بر اساس بنیاد پارکینسون، مردان 1.5 برابر بیشتر تحت تاثیر این بیماری قرار دارند.

در حال حاضر هیچ درمانی برای این عارضه وجود ندارد، ولی با تجویز دارو هایی که میزان دوپامین مغز را افزایش می دهد، می توان علائم بیماری را کنترل کرد.

در حال حاضر بیش از 10 میلیون نفر در سراسر دنیا به پارکینسون مبتلا هستند. پارکینسون دومین بیماری شایع عصبی پس از آلزایمر است. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Neurology منتشر شده است.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 19 مهر 1399 بروزرسانی: 19 مهر 1399 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 1149

به "رژیم غذایی سالم و کاهش خطر ابتلا به پارکینسون؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رژیم غذایی سالم و کاهش خطر ابتلا به پارکینسون؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید