خط و نشان چین برای آمریکا

به گزارش مجله نایس پاتوق، پکن تاکید دارد که تقابل آمریکا با این کشور به نفع واشنگتن تمام نخواهد شد.

خط و نشان چین برای آمریکا

با ما همراه باشید و با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از فارس، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دومینیک راب همتای انگلیسی او بعد از نشست گروه 7 در لندن، از تقابل قدرت های غربی با چین و روسیه سخن گفتند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، بلینکن در نشست خبری بعد از این جلسه گفت: هدف ما مهار کردن چین یا پایین نگاه داشتن آن نیست. اما غرب از نظم مبتنی بر قوانین بین المللی در برابر اقدامات خرابکارانه از سوی هر کشوری دفاع می نماید.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش با ادعای اینکه واشنگتن خواهان روابط باثبات تر با روسیه است، اما گفت که این مسئله به میزان عمل ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بستگی دارد.

از سوی دیگر دولت چین نیز در واکنش به این اظهارات وزیر خارجه آمریکا، تاکید نمود که موضع تقابل جویانه هیچ نفعی برای واشنگتن ندارد.

به نوشته وبگاه سی جی تی ان، پکن همچنین از واشنگتن خواست درخصوص مسائل اضطراری جهانی از جمله مهار همه گیری کووید19، احیای مالی و مبارزه با تغییرات اقلیمی، جدی و سازنده تر باشد.

علی رغم تاکید چین بر تمایل به بهبود روابط با آمریکا، اما بلینکن روز گذشته نیز مدعی شده بود: چیزی که طی چند سال اخیر شاهد آن بودیم، این است که چین هم در داخل و هم در خارج بیش از گذشته سرکوبگرانه و سیتزه جویانه رفتار نموده است.

از سوی دیگر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بامداد پنجشنبه در اولین سخنرانی خود در کنگره این کشور، مدعی شد به شی جین پینگ رئیس جمهور چین گفته که واشنگتن در رقابت منطقه ای با پکن حضور پیدا می نماید اما به دنبال تنش و تقابل نیست.

چند ماه پیش و در حالی که امید می رفت که تنش ها میان آمریکا و چین کاهش یابد، یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که به جای لغو محدودیت های دوره دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور، دولت بایدن به دنبال افزودن محدودیت های هدفمند جدید علیه صادرات فناوری های حساس به چین است.

محدودیت های جدید دولت بایدن علیه شرکت هوآوی راستای ادامه کوشش ها برای افزایش فشار بر چین قلمداد می گردد. دولت ترامپ شرکت های فدرال را از استفاده از محصولات شرکت هوآوی و شرکت فناوری زدتی ای چین منع نموده بود.

یک سال پیش از آن نیز وزارت بازرگانی آمریکا شرکت هوآوی و شرکت های وابسته به آن را در فهرست تحریم های خود قرار داد و شرکت های فناوری آمریکا را از تعامل با این شرکت بدون اخذ مجوز از دفتر کنترل دارایی های خارجی منع کرد. اواخر سال 2020 هم ترامپ دستوری اجرایی را امضا کرد و طی آن شرکت ها و افراد آمریکایی را از خرید سهام هوآوی و دیگر شرکت هایی که او ادعا می کرد با ارتش چین مرتبط هستند منع کرد.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 1 تیر 1400 بروزرسانی: 1 تیر 1400 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 1634

به "خط و نشان چین برای آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خط و نشان چین برای آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید