اما و اگرهای عکسبرداری از چهره بیمار در دندانپزشکی...

به گزارش مجله نایس پاتوق، معاون دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان نمود: بیمار می تواند با فتوگرافی و پرداخت هزینه آن موافقت نکند، به این شرط که بعد از عمل حق هیچ گونه اعتراض و شکایتی از چهره و عمل خود را نداشته باشد.

اما و اگرهای عکسبرداری از چهره بیمار در دندانپزشکی...

در سال های اخیر، در برخی مطب های دندان پزشکی مشاهده می گردد که علاوه بر فتوگرافی تخصصی، با دوربین های دیجیتالی از چهره بیماران عکسبرداری می گردد و بیماران باید علاوه بر پرداخت هزینه های هنگفت دندان پزشکی، هزینه های دیگری نیز برای فتوگرافی دندان پزشکی پرداخت نمایند، حال این سوال مطرح می گردد که آیا این عکس برداری در روند معاینه و درمان بیماران لازم و لازم است؟ آیا رضایت بیمار در انجام و عدم انجام این کار، دخالت دارد؟

محمود پرهام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، در این رابطه عنوان نمود: فتوگرافی دندان پزشکی برای بیماران از اصول خاصی پیروی نمی نماید و به سلیقه، نظر و تشخیص پزشک بستگی دارد و در نهایت با توافق طرفین فتوگرافی صورت می گیرد و اگر بیمار نخواهد از چهره اش عکس بگیرند می تواند رضایت ندهد.

نارضایتی بیماران از چهره خود، بعد از انجام عمل

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم توضیح داد: زمانی که بیمار برای عمل زیبایی به مطب دندان پزشکی مراجعه می نماید باید از چهره او قبل از عمل و بعد از عمل عکسبرداری انجام گردد تا با مقایسه عکس ها بتواند روند بهبودی و تغییر در صورت خود را تشخیص دهد.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته در نظام پزشکی شکایت های بسیاری از بیماران داشتیم که از چهره خود بعد از عمل راضی نبوده و متوجه تغییر در صورت خود نمی شدند؛ دندان پزشکان به دلیل نداشتن سند و مدرک از چهره افراد نمی توانستند در دادگاه از حقوق خود دفاع نمایند.

در انجام فتوگرافی، اجباری وجود ندارد

پرهام با بیان این که عدم رضایت بیمار از فتوگرافی دندان پزشکی از حقوق طبیعی او به شمار می رود، اضافه نمود: بیمار می تواند با فتوگرافی و پرداخت هزینه آن موافقت نکند اما باید فرم رضایت در اختیار او قرار دهند تا با رضایت خود اجازه عکسبرداری ندهد، به این شرط که بعد از عمل حق هیچ گونه اعتراض و شکایتی از چهره و عمل خود را نداشته باشد.

پرهام تاکید نمود: در بیمارستان ها برای عمل درمانی و اورژانس فرم رضایت نامه به بیمار داده می گردد تا او امضا کند اما فرم رضایت نامه برای عمل های زیبایی دندان پزشکی در اختیار بیماران قرار داده نمی گردد، در شرایطی که فوتوگرافی از چهره باید با رضایت مکتوب بیمار صورت بگیرد و دندان پزشک نمی تواند بیمار را الزام به پرداخت هزینه عکسبرداری کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی قم بیان نمود: فتوگرافی ممکن است در روند بهبودی بیمار تأثیر داشته باشد و شاید دلیل اصلی این که پزشکان، عکس برداری از چهره بیمار را انجام می دهند این است که باید نقشه درمانی از چهره فرد داشته باشند تا بتوانند بر اساس نقشه تشخیص بدهند که چه عملی باید انجام گردد.

پرهام گفت: نظام پزشکی باید از انجمن جراحان دندانپزشک در مورد فتوگرافی در عمل های زیبایی دندان پزشکی شرح بخواهد که آیا فتوگرافی در روند درمان بیمار تأثیر دارد یا خیر؟!

بیماران ناراضی به سازمان نظام پزشکی شکایت نمایند

هم چنین سید حسن عادلی در خصوص علت انجام این نوع عکس برداری در مطب های دندانپزشکی، گفت: عمل فتوگرافی را برای مقایسه قبل و بعد از عمل بیمار انجام می دهند واین احتمال وجود دارد که علاوه بر عکسبرداری تخصصی، فتوگرافی با دوربین های دیجتیالی نیز در روند بهبودی بیمار تأثیر داشته باشد.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم خاطر نشان کرد: عکس برداری در مطب نباید انجام گردد و عکاس باید از صنف عکاسان مجوز فعالیت در مطب های دندان پزشکی داشته باشد لذا بدون مجوز، حق انجام کار در مطب دندان پزشکی را ندارد.

عادلی اضافه نمود: اگر بیماری برای فتوگرافی رضایت نداشته باشد می تواند به سازمان نظام پزشکی استان مراجعه نموده و شکایت کند تا این موضوع آنالیز گردد؛ تاکنون شکایتی از طرف بیماران نبوده است.

به هر حال مردم باید متوجه این امر باشند که هنگام مراجعه جهت معاینه و درمان هرنوع بیماری، قبل از انجام هر نوع عکس برداری، آزمایش و ... از علت انجام این کار به طور کامل مطلع شده تا هزینه ای مازاد بر درمان، بر آنان تحمیل نگردد و در صورتمطلعی از ضرورت انجام آن، نسبت به آن اقدام نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 فروردین 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: nicepatogh.ir شناسه مطلب: 104

به "اما و اگرهای عکسبرداری از چهره بیمار در دندانپزشکی..." امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اما و اگرهای عکسبرداری از چهره بیمار در دندانپزشکی..."

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید